Asteroid: under observation vad den 21 mars kommer att beröra jorden

Dessa dagar NASA bekräftade närvaron av en asteroid att den den 21 mars 2021 kommer att beröra jorden. I storlek är denna himlakropp den största som hittills observerats. Här är alla detaljer som kan förhindra en katastrofal händelse, men som gör det viktigt att hålla den under kontroll.

NASA övervakar en asteroid som kan riskera att drabbas

Kallas 2001 F0232 asteroiden som från 23 mars 2001 det är under noggrann observation av NASA. Denna himlakropp visar sig vara i storlek den största någonsin. Dess diameter varierar mellan 0,767 och 1,714 kilometer. Just av denna anledning, även om den för närvarande inte utgör en fara för jorden, är den under strikt kontroll.

Efter noggranna studier har den amerikanska flyg- och rymdmyndigheten räknat ut att asteroiden den kommer att passera cirka 2 miljoner kilometer från jorden. Det verkar vara ett otroligt avstånd som inte borde orsaka oro. Det är dock fortfarande beräkningar och hypoteser som förekommer i de flesta fall. Faktum är att de inte tar hänsyn till de möjliga omständigheter som skulle kunna avvika banan i rymden. Som ett resultat kan det som för ett ögonblick sedan inte var farligt bli farligt.

Passagen för denna asteroid är en historisk händelse nästan omöjlig att upprepa. Det verkar faktiskt som att en liknande situation aldrig kommer att inträffa igen under åtminstone de kommande 150 åren. Så alla fans måste följa denna asteroid med största uppmärksamhet.

Även om alla data avvärjer möjliga faror och katastrofala konsekvenser för jorden som kan orsakas av denna asteroids passage, uttalanden från NASA dock lämnar de dig inte i fred.

“Ibland, asteroidernas omloppsbanor påverkas av planeternas gravitationskraft, som orsakar deras förändring. Forskare tror att herrelösa asteroider eller fragment av tidigare kollisioner har kraschat in i jorden tidigare och spelar en viktig roll i utvecklingen av vår planet ”.

Det återstår bara att hoppas att de värsta hypoteserna inte går i uppfyllelse och att allt sker enligt beräkningarna. Asteroider av den här typen genererar alltid några jag inte vet vad om oroa och ångest. Men var försiktig så att du inte rycks med av de där självutnämnda profeterna som också ser i Simpsons av moderna Nostradamus.

Relaterade Artiklar

Back to top button