Asteroid: under helgen kommer årets största himlakropp att passera genom himlen

Hittills, den 19 mars 2021, har det varit många gånger då vi har ställts inför asteroiddiskursen. Mellan falska larm och hypotetiska apokalypser var ingen av dessa himlakroppar så farlig att den påverkade vår existens, lyckligtvis. Nåväl, den här gången berättar vi direkt: det finns ingen risk, tvärtom. Vi får se vad som anses “den största överflygningen av en asteroid från 2021″. Vad kommer att hända? Den roterande solida kroppen kallas 2001 FO32kommer den att närma sig vår planet utan att orsaka någon fara.

Asteroid: vad säger experterna?

Året för dess upptäckt (2001) kan redan härledas från namnet, vad gäller dess storlek har asteroiden en diameter mellan 440 och 680 meter. Himlakroppen kommer att passera på ett avstånd av 2 miljoner kilometer och forskare kan inte vänta med att ta reda på de andra detaljerna.

“”, har han förklarat Paul Chodas, chef för Center for Near Earth Object Studies. “” Oroa dig inte då. Vi berättade!

Radioantennerna som ska sköta detta finns i Kalifornien, Spanien och Australien. Enligt en studie har ca 15 % av asteroiderna nära jorden jämförbar i storlek med 2001 FO32 har en liten måne runt sig. Detta fascinerar forskare mer som Lance Benner (forskare vid NASA:s JPL) som sa: ““.

Om du har möjlighet att observera händelsen, gör det, eftersom nästa nära passage av asteroiden 2001 FO32 kommer att ske år 2052.

Relaterade Artiklar

Back to top button