Asteroid: sanningens ögonblick har kommit, den berör jorden

Mycket oro och oro för vissa, men äntligen har sanningens ögonblick kommit. L’asteroid större än någonsin sett förut vidrör jorden. Hans passage förväntades börja för bara två dagar sedan, söndag 21 mars 2021.

Detta är ett unikt evenemang eftersom det aldrig kommer att upprepas under de kommande 150 åren och kan följas live tack vare Virtuella teleskopprojekt. Här är alla nyheter som är kända hittills och hur du kan följa denna resa från bekvämligheten av ditt hem.

Hur man ser passagen av den potentiellt farliga asteroiden

Han hade bekräftat det NASA som, den 21 mars 2021, asteroiden 2001 FO32 den skulle fortsätta sin resa, men på nära håll från jorden. Vi pratar om 2 miljoner kilometer vilket tydligen kan tyckas mycket, men i verkligheten enligt flyguppskattningar är det inte många.

Gianluca Masichef för Virtual Telescope Project, på vars officiella hemsida du kan se asteroidens resa live, förklarade händelsen i en intervju medHantera. “Tyvärr gynnar passagen i hög gradsödra halvklotet, med tanke på den avgjort sydliga himmelska platsen för 2001 FO32. Tältvi kommer att dela bilderna live av asteroiden 22 mars klockan 05.00 på morgonen när den, strax efter den nära passagen, kommer att vara synlig från Italien, även om det är under svåra förhållanden”.

Dessutom är det alltid Masi som lugnar om skadan som denna asteroid kan orsaka. “Definitionen ‘potentiellt farliga‘av 2001 FO32 identifierar inte på något sätt en händelse av påverkan. Den är i själva verket tilldelad varje asteroid som har en diameter som är större än cirka 140 meter och som rör sig i en bana som kan föra den inom 7,5 miljoner kilometer från jordens ”.

Men om någon missade passagen av denna asteroid kommer 2001 FO32 att komma tillbaka och ses igen. Det behövs dock lite tålamod och vänta till 2052 när den nuddar jorden igen men denna gång på avstånd från 2,8 miljoner kilometer. Kort sagt, en händelse som fick mycket att prata om sig själv på grund av den potentiella faran som ägde rum den dagen då Starlink från Elon Musk de kastades ut i rymden.

Relaterade Artiklar

Back to top button