Asteroid: röd varning för ett nytt farligt nedslag med jorden

där NASA för några dagar sedan lugnade han alla genom att deklarera att det inte kommer att finnas någon risk för påverkan under de kommande 100 åren. Tyvärr har det dock kommit en vändning för femtonde gången. Å andra sidan hade Nostradamus rätt, en asteroid det kan påverka jorden. Han sa: “”. Kallas 2009 JF1har en diameter på ca 13 meter och är en av de största kollisionsriskerna.

Asteroid: ankomsten av 2009 JF1

När kommer asteroiden att röra vid jorden? Exakt den 6 maj 2022. NASA övervakar för närvarande asteroiden genom och har redan beräknat risken för nedslag med jorden baserat på storlek, hastighet och omloppsbana i förhållande till avståndet från solsystemet. Detta är den femte himlakroppen för risken att drabbas av jorden.

Också Esa har något att säga om det: det finns en chans på 3800 att den träffar vår planet. Allt är fortfarande mycket osäkert eftersom det, trots upptäcktsåret (2009), fortfarande inte finns mycket information om dess omloppsbana.

där NASA han ville förtydliga: «Slageffekten kan vara mycket lik den av en explosion på 230 kilogram dynamit.

Lyckligtvis hittar vi dock flera som tröstar oss rymdorganisationer, som har tillhandahållit planeringen av uppdrag för att “träffa” asteroiderna. Bland exemplen hittar vi det ambitiösa projektet som genomförts i samarbete mellan NASA och ESA: the DART rymdskepp.

Relaterade Artiklar

Back to top button