Asteroid riskerar att drabbas: är jorden ett steg bort från en katastrof?

NASA har bekräftat förekomsten av asteroid redo att träffa jorden. Risken är inte att underskatta så mycket att vissa redan tänker på ett möjligt undergång av världen. Här är detaljerna om faran och det möjliga datum för påverkan.

En asteroid som kolliderar med jorden skapar panik och vi tänker redan på en apokalyps

Det finns många människor som, oroliga för framtiden, tror att livet på jorden en dag kommer att ta slut. En asteroid på kollisionskurs och global uppvärmning med sin smältande is är bara två av den moderna människans stora rädslor. Ett eventuellt tredje världskrig, risken för svält, covid-19-pandemin är alla faktorer som får många att frukta för världens ände och en möjlig Apokalyps.

Den här gången är det dock inte resultatet av vissas katastrofala fantasi. där NASA bekräftade förekomsten av 2009 JF1, en asteroid som skulle vara i kollision med planeten jorden. Klassad som potentiellt farlig har den en diameter på nästan 13 meter.

Även om vakten måste förbli hög, sågs dock denna asteroid första gången 2009 och därför finns det ännu inte mycket information om dess bana. I själva verket är det samma Hex som hävdar att det finns en en på 3800 chans att 2009 JF1 kommer i marken.

NASA har meddelat datumet för den möjliga påverkan

NASA vill dock se klart och tills annat bevisats kommer det att upprätthålla en hög uppmärksamhetsnivå. “Vissa asteroider och kometer följer banor som leder till att de attraheras närmare solen och, följaktligen, även jorden.” Detta förklarade den amerikanska rymdflygmyndigheten. Nedslaget med jorden skulle kunna orsaka skada som motsvarar en explosion av mer än 200 kg dynamit.

Äntligen verkar det finnas en datum vägledande för prognosen för påverkan av asteroiden med jorden som enligt vissa beräkningar skulle kunna vara 6 maj 2022. Detta skulle vara den femte himlakroppen med risk för kollision med vår planet.

För nu är de hypoteser och den dagen är fortfarande långt borta så många saker kan förändras före det datumet till det bättre eller till och med till det sämre. Synd att den här nyheten flyttar Nostradamus profetior med ett år.

Relaterade Artiklar

Back to top button