Asteroid på väg till solen: forskare imponerade av den enorma stenen

Samtidigt som forskare försökte ge en förklaring till fynden som gjordes på Mars, kastade forskarna ett öga på en asteroid vars rutt pekar mot solen. Genom data som levereras av kartläggningen träffade vi uteslutande 2014 UN271, en enorm komet som närmar sig solen och passerar genom planeten Neptunus. Dess fysisk-geometriska egenskaper är chockerande. Här är vad som upptäcktes.

En enorm asteroid hotar att gå mot solen.

Med en uppskattad bredd på brunn 200 km den nya meteoriten finner sin plats i kategorin “trans-neptuniska objekt”, det vill säga himlakroppar som finns i vårt solsystem men vars bana går längre än Neptunus. Ett uppriktigt exempel på denna klassificering är Pluto.

Uppskattningar av asteroiden talar om en ålder av 600 000 år, men han dök upp först nyligen. Närmare än någonsin är det bara 3 miljarder kilometer från oss, där solljuset är mindre och mindre ihållande. Men det minimum var tillräckligt för att se den enorma silhuetten av denna rymdjätte.

För tillfället försöker vi förstå detaljerna hos denna komet och om den är väldigt reflekterande eller inte. Den andra frågan gäller dess sammansättning med de hypoteser som för tillfället är orienterade mot en fysisk konformation gjord av berg och is tillsammans med metan, kväve och koldioxid.

Med tiden kommer informationen att kunna förbättras med tanke på en allt mer inträngande övervakning, men för närvarande är det bara hypoteser som ska utforskas.

Relaterade Artiklar

Back to top button