Asteroid: NASA kommer att starta ett uppdrag till guldasteroiden Psyche 16

där NASA har flera mycket viktiga projekt i åtanke, och bland dem finns det särskilt ett. Det är ett rymduppdrag för en känd sådan asteroidkallad av experterna Psyke 16. Det ovannämnda kan faktiskt ge avsevärda fördelar för vår planet och inte bara det, det kan också bidra till världsekonomin. Detta eftersom det på den finns ämnen och material som t.ex järn, nickel och speciellt, guld-. Låt oss ta reda på mer om det nedan.

Asteroid: NASA kommer närmare och närmare Psyche 16

Verkligen många är de steg framåt som tagits med förberedelserna för det nya NASA-rymduppdraget, som kommer att tjäna till att i detalj utforska asteroiden Psyche 16. I själva verket, som nyligen framkom, arbetet med att förbereda rymdsonden och allt relaterat till detta. utrustning har äntligen nått slutskedet, även känd som Fas D. Om man går mer in i detalj så verkar det som att uppdraget till den välkända himlakroppen kommer att lanseras inom kort, dvs. under 2022.

Uppdraget inkluderar ett första stopp på Mars runt om 2023medan, endast i 2026, kommer att landa i guldasteroidens omloppsbana. Som nämnts ovan kan Psyche 16 ge viktiga fördelar för världsekonomin, eftersom det på dess yta (som har en bredd på 226 kilometer) verkar som det finns stora mängder järn, nickel och guld. I själva verket uppskattas närvaron av den senare 10 000 kvadrilljoner dollar. För att förstå bättre når ekonomin i vårt land “bara” 100 biljoner.

Sondens vetenskapsman leder detta uppdrag Lindy Elkins-Tanton kommenterade:

Relaterade Artiklar

Back to top button