Asteroid: NASA gör något som aldrig tidigare setts

asteroid

Kallas PIL (Double Asteroid Redirection Test) det nya uppdraget för NASA som syftar till att verifiera inverkan av ett fordon på en asteroid för att kunna förstå hur mycket det kan avleda denkommer att undvika en möjlig påverkan på jorden. Uppdraget förväntas starta i slutet av november och har för avsikt att peka på en viss asteroid, eller snarare ett par asteroider: den binära Didymos. DART kommer att krascha in i en av de två (Didymoon), i mer än 20 000 km/h den 2 oktober 2022.

asteroid

NASA, asteroid: uppdraget är verkligen ambitiöst

Allt detta händer eftersom NASA tror att alla föremål nära jorden kan vara farlig om den är inom 0,05 astronomiska enheter (7,4 miljoner kilometer) och mäter mer än 140 meter i diameter. Kollisionen med vår “impactor” kommer att avleda berget mindre än1 %men dess omloppsbana kommer att förändras mer och mer över tiden, och lyckas mäta hur viktig interventionen var.

sade NASA i ett uttalande.

Doktorn Nancy Chabot som arbetar i projektet pratade om att det här projektet är absolut nödvändigt för att lära känna hur vi bättre kan försvara oss från eventuella farliga asteroider. Om en asteroid som den som förstörde hela dinosauriearten för 66 miljoner år sedan någonsin skulle landa på jorden, då måste vi vara redo.

Relaterade Artiklar

Back to top button