Asteroid mot månen: den näst största kollisionen i vår galax

där måne det är den himlakropp som är närmast jorden. Det har studerats i århundraden, men än idag är många av dess mysterier olösta. En av dessa är separation mellan månens två sidorvarav den ena alltid är vänd mot jorden och den andra är alltid mörk.

A ny studie avslöjade varför dessa två delar av månen är så olika. Bakom detta mysterium finns det kollision av en asteroid med månen 4,3 miljarder år sedan. Forskare har studerat länge denna kollision.

Studien konstaterar att kollisionen var så massiv att den förändrade månens utseende, vilket störde balansen i två halvordär fronten, alltid synlig från jorden, var utsatt för djupet av forntida lavaströmmar.

Den näst största kollisionen i solsystemet

I studien publicerad i tidskriften Vetenskapens framsteg, förklarade forskare varför det finns en sådan geografisk skillnad mellan de två delarna av månen. Miljarder år sedan denna kollision inträffade i bassängen av Sydpolen-Aitken (SPA) på månens sydpol.

Effekten av denna enorma kollision hade nått Månens mantel. Denna kollision anses vara den näst största kollisionen i solsystem.

Denna kollision övervägs den näst största kollisionen i solsystemet. På grund av detta föddes också en enorm värmeplym som också påverkade månens inre. Forskare säger att en mängd olika ämnen släpptes ut i denna ballong, inklusive jordens sällsynta och heta ämnen, som spred sig över månens framsida.

Därför att mängden av dessa heta element, inträffade vulkaniska händelser på framsidan av månen. Av denna anledning, ytan på den del av månen som är synlig från Landa ser ut så här. Matt Joneshuvudförfattare till denna studie och doktorand vid Brown Universityhan har förklarat: “

Relaterade Artiklar

Back to top button