Asteroid: Kommer snart i hög hastighet, kommer vi att ta risker?

A asteroid av generösa proportioner förbereder sig för att slicka vår atmosfär samtidigt hög hastighet, uppskattad av experter till 34,4 kilometer per sekund. Banan är en del av övervakningsplanen för NASA som bland annat uppskattade det officiella datumet för passagen. Låt oss tillsammans ta reda på om det finns något att oroa sig för.

Asteroiden är potentiellt farlig: ordet till experterna

Fastställt som “potentiellt farligt”, kommer den nya meteoriten att passera runt jorden den 21 mars och allokera sig till bara två miljoner kilometer från oss. Banan, som förväntat, är under linsen av American Aerospace Agency som bestämde storlek och avstånd. Den kommer att passera inom 7,5 miljoner kilometer vilket innebär en potentiell risk för den allmänna säkerheten.

Som förtydligas av en tweet kommer det att bli en passage utan påtagliga konsekvenser eftersom avståndet som skiljer oss från himlakroppen är fem gånger större än det som distanserar oss från månen. Inget att oroa sig för det, givet i handen, “”.

Ögon mot himlen för astronomer och entusiaster från hela världen som kommer att kunna observera banan för ett troligtvis ofarligt eldklot närmare. Utnämning till Söndagen den 21 mars 2021 för en händelse som inte kommer att upprepas kort därefter. Hotet är bara uppenbart medan feedbacken för uppdraget som också involverar Italien i att motverka hotet som rapporterats anlända till 2024 blir mer och mer konkret.

Relaterade Artiklar

Back to top button