Asteroid kommer att påverka jorden. NASA varnar och kommunicerar också ett datum

Det finns många föremål som övervakas i rymden varje dag. Bland dessa är den som fångar det största intresset för potentiell faraasteroid. Det finns verkligen en som riskerar att drabbas med vår planet och NASA redan skulle ha en ev datum.

En asteroid som riskerar att träffa jorden. NASA har meddelat datumet

En asteroid är en liten himlakropp som är väldigt lik jorden till sin sammansättning. De är vanligtvis små i storlek, med en diameter på mindre än en kilometer. De strövar runt i utrymmet och är ofta ofarliga. Men det finns också de av viktigare dimensioner och farlig. Några av dessa kan också peka på jordens bana. Detta var fallet med en asteroid som föll i den kinesiska regionen. Lyckligtvis var nedslagspunkten ett obebodt område, men vilka skador skulle en kropp med en diameter på sju meter i fritt fall på ett bebott område orsaka? Bättre att bara föreställa sig det.

Den i fråga, och att NASA är övervakning, heter det 2009 JF1 och har en diameter på 13 meter. Denna asteroid kan komma nära vår planet och det skulle inte vara den enda. Femte bland dem som riskerar att drabbas av jorden, har NASA beräknat risken baserat inte bara på omloppsbana utan också på hastighet och storlek. Även om det kanske bara är en hypotes, beräknade studien också ett möjligt effektdatum. Asteroiden förväntas träffa jorden den 6 maj 2022 med en chans på nästan 4000. De som trodde att åtminstone 2022 kan bli ett mindre problematiskt år och fullt av nya intentioner för hela mänskligheten kommer att vara glada.

Men under de kommande månaderna kommer NASA att fortsätta att studera den “farliga” asteroiden och ständigt räkna om dess risk. I praktiken, fallande, skulle asteroiden orsaka en skada lika med 230 kilo dynamit. Ju högre risk, desto större strävan att avleda eller förstöra en himlakropp som är potentiellt farlig för människans överlevnad. I sommar kommer den faktiskt att lanseras Pilett rymdskepp att “kämpa” Dimorphosen av de farligaste asteroiderna.

Relaterade Artiklar

Back to top button