Asteroid i “nära ansats” till jorden, NASA publicerar bilder

Det är ytterst osannolikt att a Asteroid ja krascha till jorden under de närmaste århundradena, men vetenskapsmän måste vara säkra ständigt övervaka det himmelska valvet.

där NASAdock observerar han noggrant himlen och letar efter någon objekt nära jorden som kan hota vår planet. Asteroider, ofta små, regelbundet krascha in i jorden. Men nyligen uppgav rymdorganisationen att det finns en asteroid som kommer att närma sig i en “. Den är 1,1 mil bred och är märkt “7335 (1989 JA)“. Det kommer att passera oss på ett avstånd från cirka 2,5 miljoner mil.

Det är inte ett hot mot Landa. Om det var det NASA det skulle utfärda en officiell varning till Vita huset och andra statliga myndighetervilket rymdorganisationen aldrig behövde göra.

Ändå, genom teleskop, är den ansenliga asteroiden redan ganska synlig på natthimlen. The Virtual Telescope Project, ett utbildnings- och forskningsastronomiföretag som ofta delar bilder av passerande föremål, tog precis en bild av (7335) 1989 JA när den reste närmare jorden.

Trots avståndet är det fortfarande farligt

“The”, skrev han onlineItalienske astronomen Gianluca Masi, i spetsen för projektet. (Objekt nära jorden är de som passerar ca 30 miljoner miles från jordens omloppsbana; ett “potentiellt farligt föremål” anländer inom fem miljoner miles.)

Som de flesta föremål stora eller ljusa nog att vara synlig på miljontals mils avstånd(7335) 1989 JA visas som en ljus fläck mot bakgrunden av stjärnorna.

I bilden av 23 majberget är ca 3,6 miljoner mil bort. (Den virtuella Teleskopprojekt tog en närmare bild av asteroiden den 25 maj, från cirka 2,8 miljoner miles bort).

där NASA letar för närvarande efter asteroider som är avsevärt mindre än en mil bred behemoth, men kan ändå utgöra ett allvarligt hot för befolkade områden.

Relaterade Artiklar

Back to top button