Asteroid: här är datumet när den största någonsin sett kommer att beröra jorden

Händelsen som snart äger rum i rymden några kilometer bort är skrämmande Landa. Detta bekräftades av NASA. L’asteroid största någonsin sett förut kommer att beröra vår planet. En otrolig händelse som aldrig kommer att upprepa sig under de kommande 150 åren. I hopp om att allt kan överleva, avvärja en farlig påverkan. Datumet är också känt. Det här ögonblicket är mycket närmare än man kan tro. Här är alla skrämmande detaljer.

Varning: den största asteroiden kommer att beröra jorden den 21 mars

Kallas 2001 F0232 asteroiden större aldrig sett tidigare. Under observation sedan första dagen den siktades, långt tillbaka 23 mars 2001för storlek och hastighet är det bland dem potentiellt farliga. Det var NASA som deklarerade det och efter noggranna studier, resultatet av exakta beräkningar, lyckades den också fastställa det datum då denna himlens jätte kommer att beröra jorden.

De 21 mars i år, eller om några dagar, kommer denna asteroid att passera mycket nära vår planet. Det beräknade avståndet blir ca 2 miljoner kilometer. Detta kan tyckas vara en överdrift, så att det inte bör ge upphov till den minsta oro för en möjlig påverkan. Tvärtom är så inte fallet. Sannerligen denna himlakropp, reser till mer än 124 000 kilometer i timmen det kan plötsligt ändra sin bana. Och i en liknande hastighet påverkansrisk det vore inte helt omöjligt.

Detta är vad som kommunicerades av NASA, som också lade till ytterligare detaljer. “Ibland, asteroidernas omloppsbanor påverkas av planeternas gravitationskraft, som orsakar deras förändring. Forskare tror att herrelösa asteroider eller fragment av tidigare kollisioner har kraschat in i jorden tidigare och spelar en viktig roll i utvecklingen av vår planet ”.

En himlakropp lika stor som San Francisco-bron

Denna asteroid i storlek är den största som någonsin setts tidigare. Även för sin storlek har den jämförts med den berömda San Francisco bron. Andra har å andra sidan relaterat dess proportioner till ens skede. I alla fall är det en himlakropp som överstiger 140 meter i diameter.

Uppenbarligen för närvarande finns det inga sådana farhågor att förutse en sådan katastrof. Låt oss lämna dessa till dem som också ser i Simpsons of modern Nostradamus.

Relaterade Artiklar

Back to top button