Asteroid: en del av mysteriet med den som föll i Botswana avslöjas

DE mysterier de har alltid fascinerat människan. Att försöka upptäcka vad som döljer sig i något gåtfullt har alltid varit passionerat. I universum finns det fortfarande många saker okänd till man. Men forskare ger inte upp och delvis tack vare sina kunskaper och delvis till slumpmässiga händelser som de lyckas samla in upptäckter väldigt intressant. Detta är fallet medasteroid 2018LA kraschade i öknen av Kalahari i Botswana.

Forskarna, tack vare svarta fragment hittade och undersökta har delvis avslöjat mysteriet med denna asteroid. Att slå mot jorden efter en lång resa, vad de har upptäckt är verkligen fantastiskt.

Tack vare asteroiden som föll i Botswana känner vi nu till Vestas historia

Vesta det är asteroiden som har rekordet för sin storlek. Med en diameter på ca 525 kilometer visar sig vara den största av alla himlakroppar som kretsar mellan Jupiter Och Mars. Varför är 2018LA som föll i Botswana så viktigt? Helt enkelt för att tack vare dess fragment upptäcktes en del av Vestas historia.

“”. Ett viktigt uttalande, gjort av Peter Jenniskensforskare vidHelsingfors universitet där fragment av asteroiden undersöktes.

Effekten, inträffade mer än 4 miljarder år sedan, producerade vad som delvis skulle vara de fragment som föll i Botswana. Det som var otroligt var resultatet av forskningen. Denna asteroid, 2018LA, har rest i universum i cirka 22 miljoner år innan den kraschar in i jorden.

Dess diameter är 1 300 meter. där NASAefter att ha identifierat det i tid, hade han filmat ögonblicket före nedslaget. Intressant vad en av forskarna som bevittnade scenen sa: “”. I kollisionsögonblicket färdades den med en hastighet lika med 45 tusen kilometer i timmen och hade en diameter på ca 2 meter.

Samtidigt är NASA upptagen med att simulera de förhållanden under vilka en stor asteroid skulle påverka jorden.

Relaterade Artiklar

Back to top button