Asteroid: det nya hotet mot jorden är storleken på ett skepp …

Kryssningsfartyg som till exempel, mäter 362m i längd och 72m (max) i höjd. Tja, asteroiden som kommer att “röra” jorden på 24 april närmar sig denna storlek och kallas QE45. Den upptäcktes 2016 och kommer att mätas mellan 120 och 270 meter bred.

Himlakroppen kommer inte att synas, eftersom dess höga hastighet inte tillåter det. Faktum är att NASA uppskattar att detta den kommer att färdas i tusentals miles per timme. Men detta betyder också att dess avstånd från jorden inte är så begränsat, så QE45 kommer inte att utgöra någon risk för vår planet. Vi kan inte säga detsamma omasteroid 2010RF12som enligt European Space Agency (ESA) har en sannolikheten att krascha 1 av 16 på jorden.

Asteroid: Kommer jorden att förstöras 2095?

Vi har i alla fall lång tid kvar innan denna massaker äger rum. ESA sa att asteroiden bara kommer att komma nära jorden år 2095 och månaden eller dagen är ännu inte känd.

I alla fall i väntan påasteroid 2010RF12 nå jorden under dessa 74 år, kommer forskare att ha förbättrade tekniker och tekniker för att försvara planeten från hot. Du funderar redan på att använda kärnvapen för att detonera på ytan av meteoriter för att blockera deras normala väg eller förstöra dem till ofarliga fragment.

NASA är angelägen om att lugna alla och kommunicera att det inte kommer att finnas någon risk under de kommande 100 åren. Men enligt uppgifterna angasteroid 2010RF12, räkenskaperna går inte ihop. Vi får se.

Relaterade Artiklar

Back to top button