Asteroid: den största någonsin sett kommer att beröra jorden; kommer det att bli apokalypsen?

Många förutser redan världens ände för 21 mars 2021. Faktum är att inom några dagarasteroid större än någonsin sett förut det kommer att beröra jorden. NASA har bekräftat att det är bland himlakropparna potentiellt farliga. Det kommer vara enapokalyps? Här är allt som är känt om denna himmeljätte som sprider panik.

Den största asteroiden som någonsin sett kommer att röra vid jorden

Kallas 2001 F0232 asteroiden som, från 23 mars 2001, är under noggrann observation. där NASA kallade det potentiellt farligt eftersom det är största himlakroppen aldrig sett tidigare. Dess dimensioner liknar de berömdas San Francisco bron. Dess diameter är över 140 meter.

Enligt noggranna och exakta beräkningar på banorna kommer denna maffiga asteroid att beröra jorden den 21 mars 2021, alltså om några dagar. Ständigt kontrollerade resor till en hastighet på 124 tusen kilometer i timmen. Just för detta och för eventuella avvikelser, även om det kommer att gå över till 2 miljoner kilometer bort från vår planet är det nödvändigt att övervaka alla dess rörelser. Faktum är att faran döljer sig bakom planeternas gravitationskraft som kan påverka denna asteroids bana.

NASA själv bekräftar detta i ett uttalande. “Ibland, asteroidernas omloppsbanor påverkas av planeternas gravitationskraft, som orsakar deras förändring. Forskare tror att herrelösa asteroider eller fragment av tidigare kollisioner har kraschat in i jorden tidigare och spelar en viktig roll i utvecklingen av vår planet ”.

Är världens undergång förutspådd?

Uppenbarligen är sådana episoder kan inte upprepas. Framför allt detta som, enligt forskarna, är en händelse som inte kommer att hända igen under de kommande 150 åren. Frågan som många ställer handlar om de möjliga konsekvenserna av ett nedslag orsakat av denna asteroid. Finns det en möjlighet att världens undergång kommer att inträffa? Denna fråga är bäst att besvaras av dem som kan se moderna Nostradamus i Simpsons.

Relaterade Artiklar

Back to top button