Asteroid CO6 2022 för nära, nära jordens omloppsbana

En asteroid som upptäcktes för några dagar sedan i Chile rörde vid jordens omloppsbana och riskerade kollision med planeten jorden. Den är uppkallad efter CO6 2022 och betade jorden med en hastighet av 33 480 km / h på ett avstånd av 224 400 km.

Enligt data som samlats in av vissa forskare var asteroiden CO6 2022 så nära jorden att månen är dubbelt så långt borta i jämförelse. Det är inte första gången som en asteroid kommer så nära vår planet i år. Det har det faktiskt redan funnits 25 liknande episoder, lyckligtvis var det inte i något fall någon påverkan av något slag.

CO6 2022 har en diameter som ingår mellan 26 och 44 meter, därför är det den största av de asteroider som upptäckts sedan början av året. Närheten till en främmande kropp av denna storlek ska inte underskattas när vi tänker på att en komet av liknande storlek var orsaken till det som hände i Tunguska, Sibirien, 1908. Cirka 2 km skog förstördes på grund av nedslaget i atmosfären .

Asteroid CO6 2022, ännu en som berör jordens omloppsbana

Inom de närmaste dagarna kommer några ryska forskare att resa till regionen Sibirien där den ovan nämnda kollisionen ägde rum för flera år sedan. Forskarna hoppas hitta ledtrådar till ursprunget till Cheko sjönsom ska ha fötts just av meteorens nedslag i jordens jord.

När det gäller CO6 2022 verkar det vara en typ av asteroid En tia, det vill säga asteroider som kännetecknas av en bana vars huvudaxel är mindre än avståndet jord-sol. Därför passerar de regelbundet nära vår planet. Namnet, för att hedra en egyptisk gudom, kommer från den första asteroiden med liknande egenskaper som upptäcktes 1976.

I slutet av februari förväntas det finnas minst 19 fler asteroider som kommer att beröra jorden, de som ännu inte upptäckts räknas bort. Det uppskattas också att en asteroid med en diameter på 310 meter troligen kan passera som, förutom att den vidrör jordens omloppsbana, lyckades krascha in i jorden, skulle den orsaka katastrofer oundviklig.

Relaterade Artiklar

Back to top button