Asteroid Bennu: NASA har beräknat nedslagstiderna

Det har pratats mycket på sistone om a asteroid som kan ha en möjlig påverkan på jorden. Det är om 101955 Bennu, en himlakropp av Apollo-gruppen, det vill säga asteroiderna som kretsar runt solen i en bana nära jordens. Dess upptäckt ägde rum 1999 och hittills har den inte tilldragit sig mycket uppmärksamhet från NASA. Men i en ny studie har rymdorganisationen beräknat när det kan bli en hypotetisk påverkan.

Genom att utnyttja precisionsspårningsdata genom Osiris-REx-sonden har NASA kunnat minska osäkerheten om Bennus och andra asteroiders framtida omloppsbana. Studien belyser asteroidens närmande till jorden, som börjar 2135. Från det ögonblicket kommer det att vara svårt för forskare att förutsäga hur jordens gravitation kommer att förändra Bennus väg runt solen. 2300 är 1 på 1750medan det mest sannolika datumet för kollisionen är 24 september 2182.

han sa Kelly snabbtchef för NASA:s jordnära objektobservationsprogram.

Även om vi har sett att chanserna att Bennu blir ett hot mot oss är minimala, är den fortfarande en av de farligaste asteroiderna som kretsar runt solen och kommer därför att gå ständigt övervakad.

Relaterade Artiklar

Back to top button