Asteroid: Bennu är i riskzonen för kollision och jorden är i fara

Återigen är vår planet under hot av en asteroid att det om många år skulle kunna drabba honom och skapa inte få problem för hela mänskligheten. NASA och ESA de är redo. Det är därför de två rymdorganisationerrespektive amerikansk och europeisk, har redan startat en uppdrag gemensamt samtal AIDA. Målet är avled asteroiden Bennuhimlakroppen som är i fara kollision med jorden. Låt oss ta reda på alla detaljer.

Asteroid: Bennu kan träffa jorden

Kallas Bennu L’asteroid som beräknas kunna träffa jorden på 24 september 2182. Oddsen för kollision är mycket låga och den procentandel som indikerar sannolikheten för en påverkan är 0,034 %alltså 1 på 2 700.

Ändå, NASA och ESA har gått med på att inleda en gemensamt uppdrag tid till avleda detta farligt asteroid. Det kallades AIDA,, och består av rymduppskjutningen av två sonder som syftar till att förstå om vi kommer att kunna avleda den himlakroppen.

Detta beror på att det enda sättet att undvika det värsta är att skicka en fordon det som en kamikaze kasta dig påasteroid förstöra den eller i värsta fall avviker från det rutten. Det brådskande med detta uppdrag beror på det faktum att två andra asteroider, dvs Didymoskommer att övergå till ca 11 miljoner kilometer från Landa bara nästa år, in 2022. Ett gyllene tillfälle för de två sonderna att kunna studera dem i bästa fall och fortsätt med försöket att avleda Didymoonmånen för en av dessa himlakroppar.

En sond kallas Syfte. Designad av ESAkommer att ha till uppgift att uppnåasteroid Didymos. En första, eftersom ingen annan sond någonsin har nått en binär himlakropp. Härifrån kommer in på scenen och börjar till ta bilder hög upplösning. Sedan går det vidare till studie och undersökning av strukturera av den lilla månen.

Efter att ha samlat in alla nödvändiga uppgifter, Pilsonden av NASASara lanseras från jorden och framåt 1 januari 2022. Hans uppgift blir att krascha in oktober mot Didymoon med en hastighet av ca 6 kilometer per sekund.

Under tiden observationen avasteroid guld från NASA. Detta är ytterligare en stor upptäckt i rymden som kommer att revolutionera vår kunskap om universums ursprung. Dessutom planerar Kina också en plan för att rädda oss från Bennu-asteroiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button