Asteroid är mysterium: konstgjort material som finns i fragmenten

Det är något konstigt i fragment av en asteroid som den japanska sonden Hayabusa2 förde till jorden. Det är det faktiskt konstgjort material finns i en av provtagningskapslarna. Det finns många hypoteser och för vissa är det också en källa till oro. Här är vad du verkligen vet.

Konstgjort material i fragmenten av en asteroid. Vad blir det?

där Hayabusa2-sondsom betyder “pilgrimsfalk” på japanska, lanserades upp i himlen 2014. Bara förra året hon lyckades hitta och återhämta sig hundra milligram av en asteroid mer än 300 miljoner kilometer från jorden. Den japanska sonden, som bar dessa små stenprover, landade sedan den 4 december.

När väl kapslarna som innehåller den dyrbara lasten har öppnats, den 14 december har rymdorganisationens forskare hittade något konstigt. Inuti en av de 3 samlingskapslarna fanns vad de aldrig skulle ha förväntat sig. Bland fragmenten av asteroiden har identifierade det “konstgjorda materialet” med en längd på ca 5 mm.

Asteroid

Fastän det kan vara aluminiumskräp som bröt sig loss från sonden när den träffade marken, forskare undersöker den med största uppmärksamhet.

Eftersom fragmenten som förs till jorden är viktiga

Fragmenten som återfanns från den japanska sonden är verkligen exceptionella eftersom forskarna, från sin studie, hoppas kunna hitta ledtrådar till solsystemets födelse. Mycket viktigt om du tror att den föddes för mer än 4,6 miljarder år sedan. Faktum är att beskickningschefen Makoto Yoshikawa förklarade: “Vi kan därför tro att det fortfarande finns ämnen som går tillbaka till 4,6 miljarder år sedan”. Faktum är att jorden, till skillnad från asteroiderna som är mycket mindre, har förändrats radikalt som ett resultat av dess bildande. Temperatur och tryck har gett den dess nuvarande konformation som är långt ifrån dess ursprung.

I praktiken kan denna forskning visa sig vara ett stort steg framåt i studiet av inte bara jordens ursprung, utan hela universums ursprung. Vem vet att studierna på fragmenten av asteroiden som föll i Kina för några dagar sedan också kan vara användbara.

Relaterade Artiklar

Back to top button