Asteroid: Apophis kommer inte att röra jorden, utan bara för ögonblicket

Trots de senaste antagandena som gjorts de senaste åren, inklusive flera mycket viktiga observationer, asteroiden 99942 Apophissom också kallas helt enkelt Apophiskommer den inte att drabba vår planet under året 2068.

Denna asteroid, som också är bland de nära jordendet verkar som om den inte kommer att korsa jordens bana på minst 100 år, och just denna detalj har varit raderade från listan över farliga föremål som ska beaktas avEuropeiska rymdorganisationen (ESA). Låt oss ta reda på mer om det nedan.

Asteroid Apophis: Nedslaget verkade vara nära förestående, men det är det inte

Det måste dock också sägas att det inte alls är första gången denna asteroid har uppmärksammats av experter. Det upptäcktes i 2004har en diameter på 340 meter, och till en början trodde alla på allvar att det skulle bli ett nedslag med jorden 2019.

Andra mer exakta beräkningar har dock uppskattat att även i detta fall mellan 8 år kommer det inte att bli någon som helst påverkan. I själva verket borde Apophis helt enkelt vara huvudpersonen i en otrolig strategi, ensam 31 tusen km från oss, närmare än geostationära satelliter. Vid detta tillfälle verkar det faktiskt som att det kommer att finnas möjlighet att se honom även annons blotta ögat.

Det andra larmet angående denna asteroid var ungefär året 2036och den tredje, den som i huvudsak har återvänt nyligen, var relaterad till 2068, ett inte särskilt avlägset datum, där sannolikheten för kollision skulle vara lika med 1 på 150 tusen. Det är förvisso en mycket låg risk, men fortfarande att ta hänsyn till. Detta gör Apophis till en av asteroiderna mest övervakade någonsin.

Relaterade Artiklar

Back to top button