Asteroid 2009 JF1: Maj 2022, redo för nedslag!

Nyheten kommer från Plats de slutar aldrig att hetsa upp. Flyg- och rymdorganisationer övervakar och studerar ständigt himlen för att avvärja och undvika faror som skulle utsätta vår planet för fara. Arbetet är så mödosamt NASA och ESA de förutser till och med, enligt specifika beräkningar, tillvägagångssättet för en asteroid vid Landa. Just detta kommer vi att prata om i artikeln. Kallas 2009 JF1 den stora asteroiden som kommer att vara i maj 2022 påverkansrisk.

Nyheter av det här slaget är verkligen inte tilltalande, särskilt inte för dem som lever med den ständiga rädslan för enapokalyps nära förestående. Så låt oss se, enligt uppgifter från NASA, om vi är nära en möjlig världens ände eller om våra själar behöver lugnas. Är du säker på att du vill veta detaljerna?

Redo för nedslag, 2009 JF1, den stora asteroiden, är på väg

Ett hjärtligt tack går till NASA. Denna amerikanska rymdorganisation erbjuder, förutom att vara engagerad i rymduppdrag, enormt arbete för världens säkerhet. De himlakroppar som fyller universum skulle kunna avslöja sig själva farlig om det inte känns igen e identifieras i tid. Detta inte bara för att studera deras beteende, utan, om nödvändigt, för att förbereda ett försvar till stöd för den mänskliga arten som skulle kunna dö ut om bara en asteroid skulle påverka jordens mark.

Mer än tio år gör det var NASA som identifierade en stor asteroid på väg till vår planet. Omdöpt till 2009 JF1, denna himlakropp har en diameter lika med 13 meter. Inte illa egentligen. Den har också katalogiserats bland “Nära Jordobjekt“Det vill säga de där objekten nära jorden för att vara potentiellt farliga.

Dess nästa passage till jorden verkar ha beräknats för maj 2022 och det kommer att ske på ett avstånd av ca 200 miljoner kilometer. Vid första anblicken kan denna asteroid tyckas riktigt långt borta, men avstånden i rymden är inte jämförbara med våra mätsystem. Dessa flygande föremål kan faktiskt på ett ögonblick Byt riktning och på grund av sin snabbhet på kort tid kunde de visa sig vara orsaken till världens undergång.

Mot allt detta har NASA tänkt på det, som redan har ett uppdrag redo att avleda en asteroid ifall den skulle komma för nära jorden.

Relaterade Artiklar

Back to top button