Asteroid: 2 veckor kvar till dag X, här är vad som kommer att hända

de

De 21 mars 2021 en ny asteroid det kommer att beröra jorden. Detta stör oss inte längre, med tanke på de olika och tidigare larm vi stött på de senaste åren. I vilket fall som helst kommer denna himlakropp att vara cirka 1,7 kilometer i diameter och kommer att ta namnet Dess avstånd från jorden kommer att nå drygt 2 miljoner kilometer och kommer att ha en hastighet på cirka 124 tusen km / h.

Asteroid: ett nytt hot mot jorden

Först och främst vill vi försäkra er: även om (NASA) har definierat asteroiden som “potentiellt farlig”, på grund av dess storlek och närhet, jorden kommer inte att ta någon risk. Men när blir detta ett hot? När den förblir i standarden på 7,48 miljoner kilometer från planeten och har en storlek som överstiger 140 meter i diameter.

NASA har gett oss mer information om det: FO32 från 2001 kommer att passera till 0,014 AU från jorden, eller cirka 2,1 miljoner kilometer. Detta är att säga att den kommer att visa sig för solen och fortsätta sin resa. Asteroiden har dykt upp 20 år sedan och klassificeras därför som “Apollo”. den tenderar att passera nära jordens omloppsbana.

det kan inte observeras med blotta ögat men det kommer att vara viktigt att ta hjälp av 8-tums eller större teleskop.

Lyckligtvis är NASA alltid redo att koppla av och låta oss veta att vi inte är i fara och kommer att vara det under åtminstone de kommande 100 åren. Nästa sten av särskilt intresse för astronomer är asteroiden som betecknas som 2009 FDsom kommer att korsa planeten 2185 – och trots det är kollisionspotentialen mindre än 0,2 %, en chans på 714.

Relaterade Artiklar

Back to top button