Artificiell intelligens: penna och papper räcker för att slå ut det

Hur många forntida krigare skulle ha trott att de kunde besegra fienden med ensam papper och penna? Inga, men med den digitala tidsåldern idag kan ett helt system slås ut. Det är den lustiga upptäckten publicerad av företaget OpenAI. L’artificiell intelligens i själva verket skulle det vara det sårbar till en enkel handskriven post-it. Här är vad det är.

Artificiell intelligens kan utmanas med penna och papper

En otrolig upptäckt avslöjade hur artificiell intelligens lätt kan luras med några få dollar. Faktum är att inga speciella dyra verktyg behövs, ett enkelt pappersark och en penna räcker för att sätta denna teknik i svårigheter.

Innan du vet vad upptäckten var, är det bra att förstå vad exakt artificiell intelligens är. Enligt ordboken De Mauro det skulle vara en “uppsättning studier och tekniker som tenderar att bygga maskiner, särskilt elektroniska miniräknarekunna lösa problem och reproducera aktiviteter av mänsklig intelligens“. På ett enklare sätt Wikipedia han skulle definiera det som “en dators förmåga att utföra funktioner och resonemang som är typiska för det mänskliga sinnet”.

Det villkorliga används eftersom att ge en definition av vad artificiell intelligens är verkligen en utmanande uppgift som skulle omfatta flera aspekter. Efter att delvis ha klargjort vad just denna teknik handlar om vad OpenAI har upptäckt, finns det inget att oroa sig för. Felet som hittades rör inte artificiell intelligens för självkörande bilar. I själva verket som företaget förklarar detta system kallas Klämma den är i en experimentfas och används ännu inte på det kommersiella området.

Det är multimediainformationsbyrån Ansa.it för att klargöra vad som upptäckts. “Experimentet visar som en fick syn på är korrekt igenkänd som sådan av sig själv, men om så är fallet dra ovanför en symbol för dollar för algoritmen blir det en spargris. “.

Vad är definitionen av dessa attacker mot artificiell intelligens? Det är just företagets experter som genomfört experimentet för att säga detta. “Vi kallar den här typen av attacker typografiska attacker. Vi har sett att man kan dra fördel av systemets förmåga att läsa texter väldigt bra, till den grad att det räcker med ett fotografi av en handskriven mening för att lura den”.

Relaterade Artiklar

Back to top button