Artificiell intelligens: Italien i framkant av självkörande bilar

Eurotech är namnet på det friulianska multinationella företaget som tillsammans med Nvidia är på jakt efter perfektion självkörande bil. Tack vare de resultat som uppnåtts av detta italienska företag, medArtificiell intelligens det kommer att vara möjligt att förbättra prestandan genom att nå nivåer av säkerhet och automatisering som aldrig tidigare skådats.

Eurotech och Nvidia tillsammans för att sätta in artificiell intelligens i transportvärlden

Kallas Eurotechden italienska multinationella som har ingått ett samarbete med Nvidiadet kaliforniska företaget som tillverkar grafikprocessorer, moderkort och komponenter för multimediaprodukter för PC och konsoler.

Ett vinnande förbund som vill driva upplevelsen av båda verkligheterna in i världen av artificiell intelligens. Detta särskilt inom sektorerna bil-, järnväg, industri och försvar. Tänk bara på hur tekniken gör framsteg inom Covid-19-medicinen.

Eurotech har skapat gudar superdatorer kunna minska energiförbrukning av självkörande bilar med 90 %. Det är därför viktigt att utveckla artificiell intelligens inom ett område så komplext som självkörande bilar där säkerhet är huvudmålet.

Han bekräftade också detta Roberto Siagri, VD för Eurotech. “Jag tror att skapa en självkörande bil trots allt är svårare än att skicka en raket till månen. Vi åkte till månen med en miniräknare som hade mindre prestanda än en fjärrkontroll. Apollo 11-datorn utförde mindre än 100 000 operationer per sekund. En mobiltelefon är idag 100 000 gånger snabbare. Den förarlösa bilen är en av de mest komplexa saker vi försöker uppnå”.

Målen relaterade till användningen av artificiell intelligens inom fordonsområdet är inte lätta att uppnå. Det finns många företag som trots Covid-19 har fortsatt att investera i denna forskning. Alla verkar dock inte ha uppnått de önskade, eller snarare uppskattade, resultaten.

Faktum är att i en forskning publicerad av Bloomberg en del godkändes, men andra avvisades. Det är fallet med Tesla som, tvärtemot vad många skulle ha trott, inte motsvarade förväntningarna. Godkändes med råge istället Google som aldrig har producerat en av bilarna. Detta indikerar att artificiell intelligens inte är allas angelägenhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button