Artificiell intelligens: biologiskt nedbrytbara och miljövänliga minirobotar föds

I en värld där tekniken tar över allt behöver vi sådana här nyheter. Som Adriano Celentano sa, “Där det fanns gräs nu finns en stad, och det huset mitt i grönskan nu där det kommer att vara”. Det stämmer, med åren som gått natur det tystas mer och mer av födelsen av nya byggnader, som kväver de stora ängarna som tidigare fungerade som bakgrund till städerna. Ändå finns en strimma av hopp fortfarande tänd, och det är allt tack vare uppfinningen som skapades i Internationell konferens om mjuk robotik.

Artificiell intelligens: språng och gränser för teknik

Har du någonsin hört talas om “Mjuk robotik“? Här kommer du från och med nu att få höra om det allt oftare. Det här är en ny artificiell intelligens i formen av biologiskt nedbrytbara minirobotar och kommer att markera början på revolutionen.

Som vi sa, den femte upplagan av Internationell konferens om mjuk robotik startade en ny typ av biologiskt nedbrytbara enheter som är inspirerade av växtfrön och har flexibla armar, liknande de för bläckfiskar. Så adjö till de stela delarna som är typiska för deras föregångare! Dessutom har de små dimensioner och kännetecknas av flexibilitet, vilket gör att de kan komma in på de mest osannolika platserna.

förklarade medarrangören av konferensen och Associate Director for Robotics vid IIT-Italian Institute of Technology, Barbara Mazzolai.

Det som gör dessa minirobotar speciella är enkel avyttring. Dessa, om de sprids i miljön, skulle inte ge några skada till växter och djur. Följaktligen skulle ekosystemet inte genomgå förändringar.

Om bara framtidens uppfinningar gjordes på ett respektfullt och “tyst” sätt skulle världen bli en bättre plats och naturen återvända för att lysa i all sin majestät. Det är dags för en förändring!

Relaterade Artiklar

Back to top button