Artemis I: twist, det är några dagar kvar till den nya lanseringen

Schema-ändring angående lanseringen den 23 september. Skälen lägger grunden från och med den 3 september, det datum då man manifesterade sig förlust av väte inte likgiltig. Lyckligtvis lyckades NASA reparera det med tiden genom att byta ut tätningarna på QD (Quick Disconnect), men det kryogena testdatumet flyttades nödvändigtvis till den 21 september. Så totalt kommer det att ta åtminstone fyra dagar extra till lanseringen.

Artemis I: de nya lanseringsdatumen

Förhoppningsvis där officiellt datum att närvara vid lanseringen av Artemis I är den 27 september, men det kommer också en andra på 2:a oktober. Därför kommer försöken först och främst att bero på resultatet av testet på 21, men också på vad som kommer att avgöraÖstra Range.

NASA väntar på tillstånd för att förlänga livslängden på FTS:s batterier Flygavslutningssystem av SLS. Om svaret är negativt, ett organ som kontrollerar säkerheten för rymdflygningar från Florida, kommer SLS att behöva återvända till VAB för att ladda batterierna. Följaktligen kommer avgången av Artemis 1 att gå vidare till nästa lanseringsperiod. Den nuvarande lanseringsperioden slutar den 4 oktober. Nästa kommer att pågå från 17 oktober till 31 oktober. (Ah, vi glömde! För den)

Om du inte är klar än vad händer på Artemis I nedan hittar du en sammanfattningstabell med varaktigheter och tider.

Relaterade Artiklar

Back to top button