Arrivals elbussar kommer snart ut på Europavägarna

Bussankomst © © Ankomst

Detta är goda nyheter angående den snabba utvecklingen av urbana lösningar för elektrisk mobilitet.

Faktum är att de 100 % elektriska bussarna från det brittiska företaget Arrival har just skaffat den europeiska sesam som gör det möjligt för dem att cirkulera lagligt på vägarna på den gamla kontinenten.

Ankomstbussar… kommer nära dig!

Sju år efter lanseringen verkar flera prototyper och olika partnerskap med våra vänliga brittiska grannar, Arrival och dess flotta vara redo att översvämma den europeiska marknaden. De senare har faktiskt fått godkännandet Europeiskt typgodkännande för hela fordon (EUWTA), väsentligt för att kunna cirkulera inom Storbritannien och Europeiska unionen.

Ett avgörande steg därför, drygt ett år efter tillkännagivandet av utvecklingen av 100 % elbussar avsedda att användas i samband med stadstrafik. Medan de senaste nyheterna har lyft fram tvivel om säkerheten för elbussar i Paris, är alla lampor gröna för ankomst. Det återstår att se nu vad företagets produktionsschema är och vilka dess första kunder kommer att vara, särskilt i Frankrike. För tillfället är inget konkret datum för cirkulation av den första bussen signerad Ankomst i Frankrike känt.

Om samma ämne:
För farliga, elbussar? RATP avbryter användningen efter två bränder

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button