Argentina: han köper ett domännamn från Google för den blygsamma summan av 2,50 euro

Google Clubic © Clubic.com

I Argentina trodde en webbdesigner att han fick en bra affär genom att förvärva en domän namn från Google. Men euforin blev kortvarig.

En viss Nicolas David Kuroña, som utövar sin yrkesverksamhet i förorterna till Buenos Aires (Argentina), förklarade att han lyckats köpa domännamnet Google.com.ar genom ett helt lagligt förfarande.

Läs också:
Domäntillägget “.NFT” för Non-Fungible Token såldes för 84 000 USD

Ett publiceringsfel?

Nicolas designade en webbplats för en klient när han fick WhatsApp-meddelanden om att Google var nere. Han skrev sedan in URL:en www.google.com.ar i sin webbläsare och upptäckte snabbt att ingenting fungerade.

Argentinaren gick sedan till webbplatsen för Nätverksinformationscenter Argentina (NIC), organisationen som hanterar argentinska domännamn, som slutar på .ar, där han kunde se att domänen var till försäljning.

Jag vill förtydliga att jag genom att gå till nic.ar såg namnet på google.com.ar tillgängligt och köpte det lagligt “, förklarade han, med stödjande bevis.

Under några minuter kunde den argentinska webbdesignern finna sig själv i besittning av det berömda domännamnet, för 270 pesos (cirka 2,50 euro). Hur hamnade domännamnet till försäljning? Enligt de första antagandena kan det vara en förbiseende av licensförnyelse från Googles sida, vilket jätten förnekar, eller ett publiceringsfel på NIC…

Företaget, som snabbt tog över rättigheterna till sin argentinska domän, utreder. Nicolas, han såg sitt nya förvärv dras tillbaka, men fick dock inte ersättning för det spenderade beloppet.

Källa: BBC

Relaterade Artiklar

Back to top button