Årets första Apple keynote väntas den 8 mars, iPhone SE och iPad Air på programmet

Keynotes 2021

Fans av Apples varumärkes ekosystem kan glädjas, denna keynote kommer bara att vara ett smakprov på vad Apple förbereder i år.

Apples första stora keynote 2022 kommer att hållas på eller runt tisdagen den 8 mars, avslöjar Bloomberg. Detta kommer att vara en helt onlinekonferens.

Tidig utveckling för iPhone SE och iPad Air

Nyhetsbyrån indikerar att stjärnprodukten för evenemanget kommer att vara den nya generationen av iPhone SE, som ska ha samma design som den gamla modellen som lanserades våren 2020, men har ett kraftfullare chip (A15 iPhone 13 Bionic), 5G kompatibilitet och bättre fotosensorer.

En annan planerad enhet kommer att vara den nya iPad Air, men förvänta dig inte att 2022-versionen kommer att revolutionera utbudet. Bloomberg nämner bara en uppdatering av SoC och stöd för 5G.

Slutligen är en Mac utrustad med ett internt chip (M2?) också under uppbyggnad, men dess närvaro vid keynoten den 8 mars verkar ännu inte säker. Låt oss tillägga att Bloombergs källor förklarar att en månad före det aviserade datumet kan riktningsändringar fortfarande äga rum, särskilt om det uppstår svårigheter på produktionslinjerna.

iOS 15.4 samtidigt som iPhone SE 2022?

Vi får också veta att Apple siktar på en lansering av iOS 15.4 för första halvan av mars. Uppdateringen kommer att ge Face ID möjligheten att känna igen ansikten som bär en mask. Nya emojis väntas också, liksom den universella kontrollfunktionen, som låter dig styra en Mac och en iPad samtidigt med samma tangentbord, mus eller pekplatta.

Även enligt Bloomberg kan 2022 bli ett av de mest hektiska åren i Apples historia när det gäller lanseringar av hårdvaruprodukter. iMacs, Mac Pros, MacBook Pros, Apple Watches och AirPods förväntas också tillkännages i år, för att inte tala om iPhone 14s.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button