Arcane: Fortiche Production berättar bakom kulisserna i den ambitiösa Netflix-serien

Sammanfattning
  • Designen i rampljuset
  • “En teknik, inte ett slut”
  • ömsesidigt förtroende
  • “Det är svårt att göra konstigt”
  • Animation i Frankrike
  • Nu uppföljaren

arcane-mea

Efter fem års graviditet, den animerade serien Hemlig
baserat på universum av League of Legendsär äntligen tillgänglig på netflix
. I samband med lanseringen kunde vi upptäcka bakom kulisserna av utvecklingen av denna blockbuster signerade Fortiche, den franska studion som Riot Games har litat på.

Som grädde på moset hade vi sällskap av Barthelemy Maunoury, animationsregissör för serien, vars kommentarer vi kunde samla in.

Designen i rampljuset

Bakom League of Legendsmen också Legends of Runeterra och Riots framtida MMO, där är Runeterra. Denna enorma värld började ta form för några år sedan och tenderar att vara skådeplatsen för olika och varierande berättelser. Det är också för att ge helheten trovärdighet som Riot har gått ihop med Fortiche Production för att designa en animationsserie.

Och av goda skäl har studion redan klippt tänderna med Runeterra. Vi är särskilt skyldiga honom de framgångsrika musikvideorna Krigare
och Mer av K/DA, en fiktiv K-Pop-grupp tänkt för Worlds 2018 (världsmästerskapet i League of Legends).

Med denna kunskap skrev Fortiche för fem år sedan på utvecklingskontraktet för vad som skulle bli en animationsserie i den renaste traditionen av produktionerna i den franska studion, nämligen: 2D utan någon motion capture.

“Det var aldrig vår önskan att göra motion capture, det gör karaktärerna och ansiktena för verkliga”

Barthelemy Maunoury, animationsregissörHemlig

I Hemlig, inslag av 3D är fortfarande närvarande, särskilt i uppsättningarna, men Matt målning produceras i 2D, liksom specialeffekterna, en specialitet från Fortiche.

arcane-b2

En teknik, inte ett slut »

“Animation” är ett brett ord för att frammana vad Fortiche beskriver som “ en teknik, inte ett slut “. Här, om animationen tillåter sig själv galenskap i färgerna, Hemlig kännetecknas framför allt av en realistisk insikt. Ingen fråga för studion att föreslå osannolika planer, eller att sätta karaktärer i omöjliga positioner.

Tanken var att göra Hemlig som en serie levainklusive begränsningar. Kamerarörelserna är därför genomtänkta och manövrerade på ett sådant sätt att betraktaren kan tro att det är riktiga bilder.

“Formatet och antalet avsnitt har funnits sedan starten”

Det är ett titaniskt arbete utfört uppströms som gjorde det möjligt för Fortiche att dra nytta av en sådan frihet att skapa. Studiorna hade särskilt specificerat sina estetiska och rörelseavsikter från storyboardfasen:

“Animationen söker skönhet i sitt skrivande och sina rörelser, vi ville att alla uppsättningar skulle se ut som målningar, det är därför allt görs för hand. Därefter de filminspirerade elementen leva kommer att bryta den “levande bilden”-sidan av serien. »

arcana-b1

ömsesidigt förtroende

En sådan prestation hade förmodligen inte varit möjlig utan ömsesidigt förtroende mellan Riot Games och Fortiche.

”Vi var fria och det var nyckeln till projektets framgång. Riot litade på oss, ett förtroende som har skapats under åren, för andra projekt. Det var otroligt. »

Och Netflix i allt detta? SVoD-plattformen skrev på för sändningen av serien under de senaste månaderna av produktionen och hade ingen inverkan på den. Riot finansierade den första säsongen med egna medel, vilket gav Fortiche carte blanche. Enligt våra uppgifter skulle även budgeten ligga runt 50 miljoner euro, ovanligt för en fransk eller europeisk animationsserie. Till exempel en animerad långfilm som Spider-Man: Into the Spiderverse krävde investeringen på 90 miljoner dollar.

arcane-b3

Det är svårt att skapa Arcane »

Utvecklingen avHemlig var lång och inte lätt. Projektet var särskilt tvunget att hantera hälsokrisen och tog några månaders försening medan Fortiche hittade ett nytt sätt att arbeta, studion lyckades äntligen anpassa sig till distansarbetets begränsningar.

Det var också en krisfas, men inte som vi kan se i videospelssektorn:

”Det var nödvändigt att utöka personalstyrkan, särskilt för att säkerställa den tekniska aspekten eftersom Fortiche fram till dess hade producerat filmer med begränsningar kopplade till mindre projekt; med Arcane var vi tvungna att ändra det, hitta en teknisk pipeline anpassad till produktionens omfattning. »

Att göra serien var ett sätt för Fortiche och Riot att ” utmanare ”, vilket ger båda parter många kreativa möjligheter.

Rent konkret finner vi Riot skriva och hantera universum, Fortiche tar naturligtvis hand om animeringen. Redaktören för League of Legends tog även hand om att förse den franska studion med designen av karaktärerna och uppsättningarna, eller validera lagets förslag.

Totalt behövdes 80 animatörer för att erbjuda nio 45-minutersavsnitt, åtföljda av många andra små händer för en total arbetsstyrka på 300 personer mobiliserade.


Animation i Frankrike

Animation ses fortfarande alltför ofta, särskilt i Frankrike, som avsett för barn. En beklaglig partiskhet, som har skadat många filmer, bl.a Dofus: The MovieVar Spider-Man: Into the Spiderverse för att bara nämna några som ofta befinner sig i behov av distributörer.

Resultat: innovation inom sektorn kämpar.

“Animation är dyrt. det innebär en avkastning på investeringen, vilket innebär att göra mainstream-produktioner, och vi slutar med filmer som alltid är ungefär likadana. »

Med Hemlig, Fortiche ville ändå visa åskådare, producenter och programföretag att en annan form av animation var möjlig och kunde vara lönsam.

”I Frankrike har vi saker som gör att vi kan tänka lite utanför allfartsvägarna. Situationen förbättras, även om vi inte är på nivå med Japan, det är säkert. »

arcane-b5

Nu uppföljaren

Den enda första säsongen avHemlig tog fem år att utveckla, vilket illustrerar den tid som behövs för att komma med en så ambitiös produktion. Inget säger dock att i händelse av förnyelse bör uppföljaren vänta lika länge innan den landar på våra skärmar:

”Vi har satt upp ett team och produktionsmedel som gör att vi kan producera mycket. Men det är alltid svårt att korrekt tajma utvecklingen av en episod, särskilt eftersom den tid som krävs inte längre kan komprimeras efter en viss tidpunkt. »

Eftersom basen redan finns, skulle en uppföljare fortfarande vara lättare att producera… Kom ihåg att de första sex avsnitten av den första säsongen avHemlig finns för närvarande tillgängliga på Netflix.

Vi tackar Barthélémy Maunoury för detta utbyte.

Hemlig

Läs recensionen


9

Hemlig

  • En visuell explosion av varje ögonblick
  • Ett universum kontrollerat från början till slut
  • Inspirerande dialoger

Det är svårt att inte bli kär iHemlig så avgörande är det arbete som gjorts av Fortiche Production. Oavsett om det är animationen, färgerna, dialogerna eller behärskning av dess universum är den nya serien från Netflix en guldklimp som du absolut inte får missa, även om du aldrig har spelat den. League of Legends.

Det är svårt att inte bli kär iHemlig så avgörande är det arbete som gjorts av Fortiche Production. Oavsett om det är animationen, färgerna, dialogerna eller behärskning av dess universum är den nya serien från Netflix en guldklimp som du absolut inte får missa, även om du aldrig har spelat den. League of Legends.

Relaterade Artiklar

Back to top button