Arbeta bekvämare i dina Word-dokument tack vare zoomen

Som ni vet är huvuduppgiften för denna applikation att erbjuda oss allt vi behöver för att redigera och skapa från dokument personlig text. Eftersom det inte kunde vara annorlunda försöker vi med allt detta göra användaren mer bekväm och effektiv att arbeta med programmet.

Jo, som sagt, ifall vi behöver se någon del av vårt dokument ord om närmare, vi har en bra integrerad lösning. Detsamma händer om vi behöver se mer än samma sida, som vi får i sin standardstorlek. Kortfattat pratar vi om möjligheten att zooma in eller ut jag’ bild av handlingen som sådan.

Använd Word Zoom för att arbeta bättre med dina dokument

Att säga att behovet av att zooma in och ut på ett Word-dokument är ganska vanligt, i själva verket är det en så flitigt använd funktion att vi har den till hands. Vi säger detta eftersom Microsoft under en lång tid placera ett zoomfält till höger om statusfältet. Det är något som placeras längst ner i fönstret för snabb åtkomst till funktioner.

För att använda zoomfältet måste du alltså klicka och dra markören åt vänster eller höger. Som vi kommer att se i realtid kommer det att hjälpa oss att zooma in eller zooma ut bilden på skärm . Samtidigt som vi glider ser vi att andelen av sidan minskar eller ökar. Alternativt kan vi också klicka på minus- eller plustecknet för att zooma ut eller zooma in bilden i steg om 10 %.

Naturligtvis, om vi vill ha lite mer kontroll över zoomfunktionen i Word, har vi en dialog ruta vilket ger oss några fler alternativ. För att komma åt den går vi till Visa-menyn och klickar sedan på Zoom-knappen.

Styr programmets zoomfunktion mer exakt

Sedan kommer det att vara när dialogrutan dyker upp där vi kommer att se flera alternativ som redan är fördefinierade. På så sätt kommer vi att ha en rad alternativ som gör att vi kan justera zoomen på dokumentet med en viss procentsats. Men naturligtvis varierar dessa procentsatser beroende på storleken på skärmen. av’ dator från fönstret Ord . Och det är möjligt att vi arbetar i helskärm, eller inte, så denna procentandel justeras därefter beroende på vilket alternativ vi markerar.

Å andra sidan är det också intressant att veta att vi har några tangentkombinationer för att zooma in och zooma ut bilden i Word. Det mest användbara och snabbaste av allt är att hålla ned Ctrl-knappen och rulla hjulet på mus upp eller ner för att zooma in eller ut på bilden i ordbehandlaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button