Är Pixel-surfplattan på väg att bli kontrollcentret för ditt uppkopplade hem?

Pixel surfplatta

Google skulle ha ambitionen att göra sin nästa pekplatta a skärm ansluten för att skilja sin produkt från sina Android-konkurrenter.

Pixel-surfplattan var överraskningen av en Google I/O 2022 men redan laddad med tillkännagivanden av alla slag.

Google återlanserar surfplattmarknaden med en ny modell

Google vill utveckla sitt Pixel-ekosystem och kommer verkligen att återvända till marknaden för pekplattor med en modell som erbjuder en 100 % kontrollerad upplevelse. För att göra detta kommer företaget också att se över gränssnittet för flera av sina interna applikationer för att anpassa dem perfekt till de stora skärmarna av digitala skyltar.

Företaget var inte särskilt tillmötesgående om specifikationerna för sin produkt, som kort visades under presentationen. Såg vi bara en väldigt enkel design, knubbig och perfekt matchad med andra produkter designade av Google, men inget transcendent i surfplattornas ultrakonkurrenskraftiga värld.

Vi kunde också se en magnetisk kontakt placerad på baksidan av enheten. Apple använder samma typ av tjuder för att ansluta iPad till dess olika tangentbord, men Google skulle kunna använda det annorlunda.

En Pixel-surfplatta som skulle fungera som den nya Nest Hub

Google skulle kunna erbjuda, förutom sin Pixel Tablet, en dockningsstation som skulle förvandla surfplattan till en Nest Hub-ansluten skärm. När den väl har placerats kan enhetens skärm visa information som väderprognos eller några nyhetsbrev, men även tillåta användare att ringa videosamtal eller till och med titta på några klipp som matlagningsrecept. Google Assistant skulle uppenbarligen vara i hjärtat av upplevelsen för att få tillgång till all användbar information med rösten.

En pekplatta som används som uppkopplad skärm är inget nytt, det såg vi för en tid sedan hos Lenovo med sin Smart Tab M10, men antalet tillgängliga modeller är väldigt lågt. Google skulle, med sin slagkraft och en trevlig mjukvaruintegration, kunna popularisera denna typ av operation. Vi kan till exempel föreställa oss ett lämpligt Nest Hub-läge som aktiveras automatiskt när Pixel Tablet ansluts till sin docka.

Pixel Tablet kommer att släppas 2023. Om Google vill gå på den här vägen återstår det att se om denna docka kommer att erbjudas som tillval eller automatiskt inkluderas med surfplattan.

Källa: Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button