Är nya Star Wars AT-AT verkligen demonterbar eller har LEGO svikit sitt koncept?

LEGO AT-AT Star Wars © LEGO

Ett LEGO-monster med nästan 7 000 bitar för en storlek – när den väl är monterad – 62 cm hög, 24 bred och 28 djup.

Presenterades i våra kolumner för mindre än en månad sedan, det nya LEGO-setet inspirerat av Stjärnornas krig
Sedan dess har mycket bläck flödat. Denna gigantiska AT-AT gjord av 6 785 delar kritiseras därför för att förråda själva konceptet med den danska firman.

Fler och fler tekniska delar

Orsaken till problemet var den allt mer frekventa användningen på LEGO-kit av delar designade för Technic-sortimentet och avsedda att sammanfoga vissa element samtidigt som de erbjuder rotationsaxlar till de sålunda anslutna delarna. Problemet är inte nytt och har påverkat andra boxar som Lamborghini Sian FKP 37 före AT-AT.

LEGO AT-AT Star Wars © LEGO

Saken har dock tagit fart med detta Star Wars-set och på Reddit undrar avicionados av märket hur man tar isär delarna i fråga. Det enda svaret är att använda en mycket tunn kniv för att “sticka loss” dem. Och det är problemet för många LEGO stammisar.

Själva konceptet med LEGO är att demonteras och sättas ihop igen efter behag för att utgöra den planerade modellen, men också för att utföra helt andra konstruktioner. Den här typen av Technic-bitar skulle därför gå emot principen om LEGO genom att fokusera på den unika konstruktionen, sedan exponeringen av den skapade modellen.

Ny publik, ny filosofi?

Denna nya inriktning är kopplad till släppet av allt mer komplexa uppsättningar, främst avsedda för en vuxen publik som sedan ställer ut sina modeller istället för att “leka” med dem.


På YouTube ifrågasätter RacingBrick denna “omöjlighet att demontera” och illustrerar det danska företagets ord, som understryker att ” alla LEGO-kit är designade för att byggas om, inklusive LEGO Star Wars AT-AT » innan du lägger till att « Detta set är en komplex konstruktion avsedd för åldrarna 18 och uppåt och använder tekniska delar för att säkra vissa delar “.

Det inser företaget när de väl är monterade kan dessa delar vara svårare att demontera, men det är fortfarande möjligt » och ger sätt att göra det: « Angående de delar som används till benen; När de väl är monterade kan Technic stavar tas bort genom att trycka spöet över ena änden och dra ut nageln. Upprepa sedan denna rörelse tills änden sticker ut tillräckligt för att kunna tas bort “.

Om samma ämne:
LEGO: du kommer snart att kunna åka cykelvägar i dina konstruktioner

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button