År efter Android integrerar iOS 16 äntligen haptisk feedback på tangentbordet

iOS 16 © © Apple

Igår kväll hölls den WWDC 2022. Ett evenemang under vilket Apple tog tillfället i akt att gå igenom alla stora tillkännagivanden som kretsar kring dess enheter och dess ekosystem. Och precis som iOS 16 redan är i händerna på utvecklare, nu börjar nya element peka på näsan.

Den framtida versionen av Apples mobiloperativsystem, iOS 16, avslöjade alla dess hemligheter i går. Jo, nästan, eftersom iPhone snart borde välkomna en relativt liten ny funktion, men som ändå inte är mindre betydelsefull.

Haptisk feedback kommer till iOS 16

I hjärtat av de nya funktionerna med iOS 16 hittar vi en helt omdesignad och anpassningsbar låsskärm, ett förnyat meddelandesystem och olika nya applikationsrelaterade funktioner. Men med tillkomsten av denna framtida version av Apples OS, bör smartphones från Apples varumärke nu ha en haptisk återkopplingsfunktion på tangentbordet.

Om funktionen kommer att vara inaktiverad som standard kommer du att kunna gå till inställningarna för att dra nytta av den på din enhet, som vi lär dig. 9to5Mac. Konkret låter detta alternativ, som redan är känt för Android-användare i flera år, dig känna en liten vibration varje gång du skriver på det virtuella tangentbordet på din iPhone. En funktion som är relativt komplementär till klickljuden som avges av ditt tangentbord när du trycker på pekskärmen.

Som en påminnelse kommer den offentliga betaversionen av iOS 16 att äga rum under juli månad, innan dess stora lansering nästa höst. Utvecklare har under tiden redan tillgång till en första version av Apples mobiloperativsystem.

Om samma ämne:
Med iPadOS 16 blir din iPad ännu mer mångsidig och berikad med ett nytt multitasking-läge

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button