Är din dator redo för Windows 8?

Windows 8 släpptes officiellt igår och nu är det dags att bestämma om du vill uppdatera den eller inte. Om du bestämmer dig för att uppgradera din dator från Windows XP , Windows Vista eller Windows 7 tidigare Windows 8 vill du förmodligen se till att ditt system stöder Windows 8 innan du köper en uppgradering.

För att kontrollera om din dator är kompatibel med Windows 8 , kan du ladda ner och köra Windows 8 Upgrade Assistant. Assistent för uppdatering(uppgraderingsassistent) kommer att skanna din hårdvara, program och till och med alla anslutna enheter för att säkerställa att de fungerar med Windows 8 .

Windows 8 kräver vissa funktioner CPU(CPU) som t.ex PAE NX, SSE2 etc., så det rekommenderas att du använder det här verktyget om din dator är lite gammal.

Verktyget kommer också att ge dig kompatibilitetsrapport(kompatibilitetsrapport) för dina program och tala om för dig om du behöver avinstallera programmet eller uppdatera det innan du uppdaterar. När du har laddat ner det, installerat och kört det börjar programmet automatiskt skanna din dator efter applikationer och enheter(appar och enheter).

Den kommer sedan att berätta vilka appar som är kompatibla och vilka appar du behöver granska.

kompatibla applikationer

Windows 8 det finns några nya funktioner som säker start(säker start), omedelbar start och snabbstart. Uppdatera assistent(Uppgraderingsassistent) kommer att meddela dig om något av dessa objekt inte stöds på ditt system:

Windows 8 uppdatering

Om du inte redan visste det, har Windows 8 ingen inbyggd uppspelningsprogramvara. dvd(DVD-skivor) -Skivor . Om du behöver den här funktionen måste du köpa Pro-paket(Pro pack) och installera Windows Media Center . Observera: om du redan har Windows 8 Proffs kan du få Windows Media Center Pack (Windows Media Center Pack gratis) upp till 31(31 januari) januari 2013, så skynda dig!

Förutom, Microsoft Security Essentials ersatt Försvarare(Windows Defender) Windows in Windows 8 . De är i huvudsak samma sak, men av någon anledning inkluderar de Windows Defender(Windows Defender) inbyggd Windows 8 . Så om du har installerat Säkerhet Essentials i Windows 7 måste du avinstallera det innan du uppdaterar.

Du kommer också att få en kompatibel lista mjukvara och hårdvara(mjukvara och hårdvara) som kommer att fungera med Windows 8 :

kompatibel programvara

När du klickar på “Nästa” får du frågan om vad du vill spara. Detta avgör vilken version Windows 8 kommer att passa dig bäst.

vilka filer som ska lämnas

Observera att beroende på vilken version du har Windows du kan bara uppgradera till vissa utgåvor Windows 8 . Till exempel om du har Windows 7 Slutlig du kan bara uppdatera den till Windows 8 Proffs .

Om du har Windows 7 Proffs du kan gå till Windows 8 Pro eller Enterprise(Pro eller Enterprise) . Om du har Windows 7 Företags(Enterprise) , du kan bara uppgradera till Windows 8 Företags(Företag) . Läs Wikipedia-artikeln för mer information.

I mitt fall eftersom jag har Windows 7 Slutlig vilket alternativ jag valde gav mig samma resultat: Windows 8 Proffs för $39,99.

windows 8 pro

Det är allt som finns i Uppgraderingsassistent (Uppgraderingsassistent)Windows 8 . Detta är främst användbart för att ta reda på vilken hårdvara och mjukvara(hårdvara och mjukvara) kommer inte att fungera i Windows 8 . Detta är också användbart om du har en äldre dator och inte är säker på om din CPU(CPU) stöds Windows 8 . Njut av!

Windows 8 släpptes officiellt igår och det är nu dags att bestämma om du vill uppgradera eller inte. Om du har bestämt dig för att uppgradera en Windows XP-, Windows Vista- eller Windows 7-maskin till Windows 8, vill du förmodligen se till att ditt system kan stödja Windows 8 innan du köper uppgraderingen.

För att kontrollera om din dator är kompatibel med Windows 8 kan du ladda ner och köra Windows 8 Upgrade Assistant. Uppgraderingsassistenten kommer att gå vidare och skanna din hårdvara, program och till och med alla anslutna enheter för att säkerställa att de fungerar med Windows 8.

Windows 8 kräver vissa CPU-funktioner som PAE, NX, SSE2, etc, så det är en bra idé att använda det här verktyget om din dator är lite på den äldre sidan.

Verktyget ger dig också en kompatibilitetsrapport för dina program och låter dig veta om du behöver avinstallera programmet eller uppdatera programmet innan du uppgraderar. När du har laddat ner det, installerat och kört det börjar programmet automatiskt skanna din dator efter appar och enheter.

uppgraderingsassistent

Den kommer sedan att berätta vilka appar som är kompatibla och vilka appar du behöver granska.

kompatibla appar

Det finns några nya funktioner i Windows 8 som säker start, snap och snabb start. Uppgraderingsassistent kommer att meddela dig om något av dessa objekt inte stöds av ditt system:

Windows 8 uppdatering

Om du inte redan visste det, innehåller Windows 8 inte inbyggd programvara för att spela DVD-skivor. Om du vill ha den funktionen måste du köpa Pro-paketet och skaffa Windows Media Center. Observera att om du redan har Windows 8 Pro kan du få Windows Media Center Pack gratis fram till den 31 januari 2013, så skaffa det snabbt!

Dessutom ersätts Microsoft Security Essentials av Windows Defender i Windows 8. Det är i princip samma sak, men av någon anledning inkluderar de Windows Defender inbyggt i Windows 8. Så om du har Security Essentials installerat på Windows 7, har du för att ta bort det innan du uppgraderar.

Du får också en lista över kompatibel mjukvara och hårdvara som fungerar med Windows 8:

kompatibel programvara

När du klickar på Nästa får du frågan om vad du vill behålla. Detta kommer att avgöra vilken version av Windows 8 som fungerar bäst för dig.

vilka filer som ska behållas

Observera att beroende på vilken version av Windows du har kan du bara uppgradera till vissa versioner av Windows 8. Om du till exempel har Windows 7 Ultimate kan du bara uppgradera till Windows 8 Pro.

Om du har Windows 7 Pro kan du uppgradera till Windows 8 Pro eller Enterprise. Om du har Windows 7 Enterprise kan du bara uppgradera till Windows 8 Enterprise. Kolla in Wikipedia-artikeln för mer information.

I mitt fall, eftersom jag har Windows 7 Ultimate, gav alla alternativ jag valde mig samma resultat: Windows 8 Pro för $39,99.

windows 8 pro

Det är ungefär allt som finns med Windows 8 Upgrade Assistant. Det är mest användbart för att ta reda på vilken hårdvara och mjukvara som inte fungerar på Windows 8. Det är också användbart om du har en äldre dator och du inte är säker på om din CPU kommer att stödjas av Windows 8. Njut!