Är din bärbara dator ansluten men laddas inte?

När din bärbara dators batterinivå är under 20 % är det dags att ta ut laddaren och koppla in den. Men tänk om inget händer?

Låt oss i det här inlägget se vad du kan göra när din bärbara dator inte laddas även om laddaren är ansluten. På så sätt behöver du inte få panik och tro att din bärbara dator har nått vägs ände.

Dubbelkolla anslutningen

Innan du gör något, se till att du verkligen(faktiskt) kopplade laddaren till den bärbara datorn. Detta fel kan inträffa om du har bråttom.

Så istället för att reagera direkt, kontrollera om din bärbara laddare är ansluten till din bärbara dator. Kontrollera sedan om uttaget du använde för att ansluta laddaren fungerar korrekt.

Glöm inte heller att kolla in vår YouTube-kanal där vi publicerade en kort video om några av de korrigeringar som nämns i den här artikeln.

Ta bort batteriet

Om din bärbara dator verkligen är ansluten men fortfarande inte laddar, kan batteriet vara boven. Om ja, lär dig om dess integritet.

Om den är borttagbar, ta ut den och tryck (och håll) strömknappen i cirka 15 sekunder. Detta kommer att tömma din bärbara dators återstående ström.

Anslut sedan din bärbara dators strömkabel och slå på enheten. När du gör detta, se till att den bärbara datorns batteri fortfarande är utom synhåll.

Med den här inställningen kan du avgöra om det är något fel på din nätadapter. Om din bärbara dator slås på korrekt betyder det att strömadaptern också fungerar som den ska. Så problemet ligger i ditt batteri.

Det är möjligt att du har att göra med ett bum-batteri. Lösning? Sätt tillbaka batteriet!

Mac-användare(Mac) kan också använda den här lösningen. Men problemet är att din bärbara dator (som de flesta
Mac-datorer(Mac) ) kanske inte har ett synligt batterifack i botten. I det här fallet måste du hitta ett sätt att säkert öppna den bärbara datorn och ta bort batteriet.

Använd uppdaterade drivrutiner

Om problemet inte ligger i batteriet, kan det bero på drivrutinerna. För att starta, tryck på knappen Windows och öppna kontrollpanel(Kontrollpanel) .

Välj “Hårdvara och ljud”(Hårdvara och ljud).

I kapitel “Enheter och skrivare(Enheter och skrivare) » välj “Enhetshanteraren”(Enhetshanteraren).

Välj Batterier(Batterier).

Gå först till Microsoft AC-adapter(Microsoft AC-adapter) . Högerklicka på den och välj ” Uppdatera drivrutinen(Uppdatera drivrutinen) » .

Låt oss nu gå vidare till Microsoft ACPI-kompatibel hanteringsmetod(Microsoft ACPI-kompatibelt kontrollmetodbatteri) . Högerklicka på den och välj även ” Uppdatera drivrutinen(Uppdatera drivrutinen) » .

När du har installerat uppdateringarna, starta om din bärbara dator och koppla in laddaren. Allt borde vara bra nu.

Annars, gå till tillverkarens webbplats för att få drivrutinerna. Se till att du går till den officiella webbplatsen och se till att du laddar ner de senaste drivrutinerna.

Kontrollera dina ström- och viloinställningar

Problemet kan ligga i dina inställningar. För att testa detta på en enhet med Windows 10 här är vad du behöver göra.

Tryck på Windows-tangenten och kör ” inställningar(Inställningar) ” .

Välj Systemet(Systemet) .

Och öppna kategorin ” Näring och sömn(Power&sleep)”.

I kapitel “Relaterade alternativ(Relaterade inställningar) » öppnas “Ytterligare kraftalternativ(Ytterligare ströminställningar) » .

Där välj Ändra planinställningar(Ändra planinställningar) .

Se sedan till att rätt inställningar tillämpas.

Klicka på för att ändringar av inställningarna ska träda i kraft Spara ändringar(Spara ändringar) .

Om du använder
Mac du kan också komma till det. Först(Först) gå till “Systeminställningar”(Systeminställningar) och öppna “Energi sparande”(Energi sparare) .

Använd lämpliga inställningar där.

Sök hjälp utifrån

Om ingen av lösningarna ovan fungerade är det dags att söka hjälp utifrån. Rapportera(Informera) dem om ditt problem och se till att inkludera din specifika bärbara modell.

Vid det här laget är detta troligen ett maskinvaruproblem. Antingen är det ett problem med den bärbara datorns strömadapter eller så fungerar inte datorns strömport längre. Om du kan hitta en reservadapter är det bäst att utesluta strömadaptern först.

Problemet kan vara unikt för din bärbara dator. Och om så är fallet erfaren teknisk support(erfaren teknisk support) är kvalificerad att hjälpa dig.

När din bärbara dators batterinivå är under 20 % är det dags att hämta laddaren och koppla in den. Men tänk om inget harpen?

Låt oss i det här inlägget titta på vad du kan göra när din bärbara dator inte laddas trots att laddaren är ansluten. På så sätt slipper du få panik och börja tro att din bärbara dator har nått vägs ände.

Dubbelkolla anslutningen

Innan du gör något, se till att du anslutit laddaren till din bärbara dator. Detta misstag kan hända om du har bråttom.

Så istället för att reagera omedelbart, kontrollera om din bärbara dators laddare är ansluten till din bärbara dator. Kontrollera sedan om uttaget du använde för att koppla in laddaren fungerar bra.

Se också till att kolla in vår YouTube-kanal där vi publicerade en kort video om några korrigeringar som nämns i den här artikeln.

Ta bort batteriet

Om din bärbara dator faktiskt är inkopplad och ändå inte laddas, kan batteriet vara boven. Om så är fallet, lär dig om dess integritet.

Om den är borttagbar, ta ut den och tryck (och håll ner) strömbrytaren i cirka 15 sekunder. Vad detta kommer att göra är att tömma den återstående strömmen från din bärbara dator.

Och anslut sedan din bärbara dators strömkabel och slå på enheten. När du gör detta, se till att den bärbara datorns batteri fortfarande är ur bilden.

Med den här inställningen kan du se om det är något fel på din nätadapter. Om din bärbara dator slås på ordentligt betyder det att strömadaptern också fungerar som den ska. Och därför är problemet med ditt batteri.

Det är möjligt att du har att göra med ett bum-batteri. Lösningen? Sätt tillbaka batteriet!

Mac-användare kan också använda den här lösningen. Ett problem är dock att din bärbara dator (precis som de flesta Mac-datorer) kanske inte har ett synligt fack för batteriet på undersidan. I det här fallet måste du hitta ett sätt att säkert öppna din bärbara dator och ta bort batteriet.

Använd uppdaterade drivrutiner

Om problemet inte är med ditt batteri kan det bero på dina drivrutiner. För att starta saker, tryck på Windows-tangenten och öppna kontrollpanel.

Välj hårdvara och ljud.

Och under, välj Enhetshanteraren.

Välj Batterier.

Gå först till Microsoft nätadapter. Högerklicka på den och välj uppdatera drivrutinen.

Gå nu vidare till Microsoft ACPI-kompatibelt kontrollmetodbatteri. Högerklicka på den och välj också uppdatera drivrutinen.

När du är klar med uppdateringarna, starta om din bärbara dator och koppla in laddaren. Det borde vara okej nu.

Annars, gå över till tillverkarens webbplats för att få drivrutinerna. Se till att du går till den officiella webbplatsen och se till att du laddar ner de senaste versionerna av drivrutinerna.

Kontrollera Power & Sleep Settings

Problemet kan också vara med dina inställningar. För att kontrollera detta på en Windows 10-enhet, här är vad du behöver göra.

Tryck på Windows-tangenten och starta inställningar.

Välj Systemet.

Och öppna kraft & sömn kategori.

Under, öppen Ytterligare effektinställningar.

Där, välj Ändra planinställningar.

Se sedan till att rätt inställningar tillämpas.

Klicka på för att eventuella ändringar i inställningarna ska träda i kraft Spara ändringar.

Om du använder en Mac kan du också komma till det här. Gå först till Systeminställningar och öppna energi sparare.

Där tillämpar du rätt inställningar.

Sök extern hjälp

Om ingen av lösningarna ovan fungerade, är det dags för dig att ta in extern hjälp. Informera dem om ditt problem och glöm inte att inkludera den specifika modellen av din bärbara dator.

Vid det här laget är det troligtvis ett maskinvaruproblem. Antingen har strömadaptern för den bärbara datorn ett problem eller så fungerar inte strömporten på datorn längre. Om du kan hitta en reservadapter är det bäst att utesluta strömadaptern först.

Det är möjligt att problemet är unikt för din bärbara dator. Och i så fall en erfaren teknisk support är kvalificerad att hjälpa dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button