År 2021 togs mer än 100 miljoner bedrägligt innehåll bort från Google Maps

Google Maps-skärm 1

Med en noterad ökning av bidragen på Google Maps på ett år har den amerikanska jätten Google publicerat en rapport om de tekniker som införts för att bekämpa falska recensioner och bedrägliga konton som försöker lura systemet. Företaget försöker försäkra och visa omfattningen av dess förmåga att kontrollera dåligt beteende på sin plattform.

Tack vare den gemensamma ansträngningen av maskininlärning, dedikerade team och bidragsgivare kunde Google ta bort 100 miljoner bedrägligt innehåll från Maps 2021.

Google Maps: mycket viktigt för företag

Tjänsten som erbjuds av Mountain View-jätten har nu blivit en mycket viktig faktor att ta hänsyn till för många företag, från grannbageriet till kroppsbyggaren, genom restauranger, eller till och med fabriker eller monument. Varje information och varje åsikt som publiceras i samband med dess verksamhet kan ha en betydande inverkan på dess goda hälsa.

Enligt Google skickas mer än 20 miljoner bidrag varje dag av användare: ändrade scheman, meddelanden, telefonnummer… En ökande siffra för år 2021 med all information relaterad till covid som ska specificeras. Multiplicera den här siffran för att hitta antalet innehåll som postats under ett år, så får du en jäkla massa bidrag med, förstås, deras andel av förfalskningar och bedrägeriförsök. Men Google vill vara lugnande och specificerar att dessa bedrägerier utgjorde mindre än 1 % av publicerat innehåll förra året.

Google sprider därför sitt register över kampen mot denna falska information som finns i överflöd på Maps. Tack vare maskininlärning har mer än 100 miljoner bedrägligt innehåll som skapats av Google Business-konton blockerats. Botaktiviteter analyseras kontinuerligt och blockeras automatiskt. 7 miljoner falska profiler identifierades och togs bort, och 12 miljoner försök att skapa falska företagsprofiler blockerades också.

Nödvändigt samarbete

Med den globala återöppningen av platser som välkomnar besökare, litar miljontals användare på Google Maps för att kontrollera informationen om platserna: rätter att ta med eller inte, terrass tillgänglig, öppettider, covid-protokoll…

Det är också delvis på grund av denna sista punkt som användarna förra året försökte sprida falska recensioner. En antisanitär åtgärd avvisad vid entrén till en restaurang kommer att ge den ett dåligt omdöme, när en annan person kommer att undergräva en butiks rykte eftersom chefen inte bär en mask, till exempel.

För att börja motverka dessa handlingar har Google satt upp skydd för 100 000 företag (vilket inte är mycket) och fortsätter sitt arbete med att analysera och blockera parallellt. 95 miljoner betyg och recensioner som bröt mot Google Maps användningspolicy blockerades, varav Google säger att endast 60 000 var direkt relaterade till covid.

Det är därför en kombinerad ansträngning av teknik utvecklad av Google, företagets mänskliga team och feedback från användargemenskapen som möjliggör bättre och bredare övervakning av bedrägliga recensioner och falska konton som plågar Google Maps. .

Google kartor

Att ladda ned

Google kartor

  • Kartans noggrannhet
  • Mycket rik databas
  • Snabba uppdateringar

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som utnyttjar den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Det råder ingen tvekan om att Google Maps är queen-applikationen inom kartografi och geolokalisering. Enkel, praktisk och komplett, den erbjuder massor av funktioner till sina användare, som utnyttjar den dagligen för att gå till olika mötesplatser.

Källor: Google, BGR

Relaterade Artiklar

Back to top button