Apples Self Service Repair Store är nu tillgänglig i USA

Apple överraskade alla när de tillkännagav sitt Self Service Repair-program förra året. Med programmet kan kunder som är bekväma med att utföra sina egna reparationer få tillgång till äkta delar och verktyg. Idag har Apple meddelat att Self Service Repair Store nu är tillgänglig i USA och kommer gradvis att expandera till fler länder med början i Europa senare i år.

Webbutiken ger kunderna tillgång till mer än 200 enskilda delar och verktyg. Kunder kan göra reparationer på iPhone 12 och iPhone 13-serierna och på iPhone SE 3:e generationen också. Kunder kan köpa delar och verktyg för display, batteri, kamera, bottenhögtalare, SIM-bricka och Taptic Engine. Butiken kommer också att lägga till delar och verktyg för Apple silicon Mac senare i år.

Apple Self Repair Service Store

För att börja reparera måste en kund först granska reparationsmanualen för den produkt de vill reparera. Efter det kan de besöka Self Service Repair Store och beställa nödvändiga delar och verktyg. Verktygen som finns tillgängliga i den här butiken är desamma som används av Apples eget reparationsnätverk. Apple tillhandahåller också verktygsuthyrningssatser för 49 USD så att kunder som inte vill köpa verktyg för en enda reparation också kan få tillgång till högkvalitativa reparationsverktyg som momentdrivare, reparationsbrickor, display- och batteripressar och mer.

Apple säger att de nästan har fördubblat antalet serviceställen som har tillgång till äkta Apple-delar, verktyg och utbildning under de senaste tre åren. Det finns ett globalt nätverk med mer än 5 000 auktoriserade Apple-tjänsteleverantörer med mer än 100 000 aktiva tekniker. I USA finns åtta av tio Apple-kunder inom 20 minuter från en auktoriserad tjänsteleverantör.

Med det sagt säger företaget också att “Self Service Repair är en del av Apples ansträngningar att ytterligare utöka tillgången till reparationer. För de allra flesta kunder som inte har erfarenhet av att reparera elektroniska enheter är det säkraste och mest pålitliga sättet att få en reparation att besöka en professionell reparationsleverantör med certifierade tekniker som använder äkta Apple-delar.”

Relaterade Artiklar

Back to top button