Apples leverantörer förbereder OLED-skärmar för framtida iPad och MacBook

Eftersom en färsk rapport visar att en av Apples huvudleverantörer håller på att sätta upp en tillverkningslinje för en ny generation OLED, har spekulationerna om att företaget skulle konvertera till OLED-paneler för sina större smartphones dykt upp igen. Medan OLED-utrustade iPads och MacBooks hade diskuterats i flera år, sköts de åt sidan när Apple valde mini-LED för 12,9-tums iPad Pro och avancerade MacBook Pro-modeller.

Dessa otroliga appar hjälper dig att spara pengar, tjäna pengar, avsluta oönskade prenumerationer och mycket mer. App Store har blivit helt övermättad av samma repetitiva skräp. Klipp bort röran: Det här är de enda 6 iPhone-appar du någonsin kommer att behöva…Läs mer. Det här är trots allt samma typ av problem som har hållit tillbaka Apples Pro iPhone-skärmar under de senaste två åren, så varför skulle iPad-sortimentet vara annorlunda, särskilt med tanke på att det är en mycket lägre prioritet för Apple.

Ändå, när 11-tums iPad Pro inte blev inbjuden till mini-LED-festen, spekulerades det om att den skulle gå direkt till OLED istället. Även om problem med leveranskedjan gjorde att det var osannolikt att hända i år, betyder det inte att Apple har slutat arbeta med detta – det kommer bara att ta lite mer tid. Många förväntade sig att årets femte generationens iPad Air skulle få OLED-behandlingen, men det blev tyvärr inte så. Det kan ha legat i Apples planer, men återigen har företaget stått inför mer än ett fåtal problem med leveranskedjan.

Lyckligtvis borde nyheter från koreanska The Elec åtminstone ge oss lite hopp om att OLED-skärmar fortfarande finns på Apples färdplan. Enligt rapporten gör sig Samsung Display redo att bygga sin första “Gen 8.5 OLED-linje” med möjligheten att producera 15 000 skärmar i månaden i en storlek som är designad med surfplattor och bärbara datorer i åtanke. Källor säger också att linjen byggs främst, om inte exklusivt, för Apple, “som planerar att använda OLED-paneler mer för sina surfplattor och PC-serier.”

Från nyheterna www.idropnews.com

Om det är sant, tyder detta på att vi inte bara kommer att se nya iPads med OLED utan möjligen även nya MacBooks. Dessa kommer sannolikt inte att ersätta Mini-LED-skärmarna som används i Apples premiummodeller iPad Pro och MacBook Pro; istället kommer de att fylla klyftan mellan de prisvärda LCD-utrustade enheterna och dessa mellanklasser som iPad Air. Trots rykten om att förra årets iPad mini skulle bli Mini-LED, har vi ännu inte sett några Apple-produkter med Mini-LED-skärmar mindre än 12,9 tum. Detta tyder på att Apple kan ha problem med att bygga dem i mindre storlekar. Det är inget problem med OLED, som har använts i Apple Watch sedan innan den ens dök upp på iPhone.

Nyhetssammanfattning:

  • Apples leverantörer förbereder OLED-skärmar för framtida iPad och MacBook
  • Kontrollera alla nyheter och artiklar från de senaste säkerhetsnyhetsuppdateringarna.

Relaterade Artiklar

Back to top button