Apple Watch Ultra: vi vet nu mer om dess verkliga autonomi

Apple Watch Ultra © © Apple

Det är om en stor vecka som Apple Watch Ultra kommer att landa i Frankrike. Men inför sin mycket efterlängtade lansering ansluten klocka ger oss nya detaljer om dess tekniska särdrag.

Idag är det batteriet som kommer att intressera oss. Och som vi kunde förutse är anmärkningsvärda förbättringar att vänta.

En riktigt premiumklocka

Under sin Keynote den 7 september gjorde företaget under ledning av Tim Cook inte bara en inventering av sortimentet av iPhone 14. En lång del av konferensen ägnades verkligen åt uppkopplade klockor. Så, förutom en ny Apple Watch SE och Apple Watch Series 8, var det Apple Watch Ultra som stal showen.

Denna version med ett 49 mm titanhölje erbjuder mer avancerade funktioner inom sport och hälsa jämfört med tidigare modeller. Den är också mycket mer motståndskraftig och är stolt över att ha exceptionell självständighet. Och det är just denna aspekt som just har utforskats tack vare dokument som identifierats av MySmartPrice.

En mästares uthållighet?

När det tillkännagav sin Apple Watch Ultra nämnde den amerikanska multinationella en autonomi på 36 timmar med full laddning. Detta är helt enkelt dubbelt så bra som det för Apple Watch Series 8. För detta valde ingenjörerna att använda ett 542 mAh batteri. 76 % större kapacitet än Series 8 45 mm (308 mAh). Det finns till och med en ökning på 92 % jämfört med 41 mm-versionen (282 mAh). Men utöver dessa siffror är det viktigt att förstå hur Apple mätte autonomin för sin senaste baby.

För när Apple Watch Ultra ansluter till LTE-nätverket kommer batteriet logiskt att ta slut snabbare. Autonomi kommer då att halveras (18 timmar) när funktionen är aktiv hela dagen. De berömda 36 timmarna av uthållighet mättes genom att räkna med åtta timmars LTE-anslutning och 28 timmar i Bluetooth. De erhållna resultaten är i alla fall tillfredsställande… men vi måste bedöma på plats när klockan lanseras den 23 september.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button