Apple Watch Series 8, en mjuk utveckling… men med en ny design

Apple Watch Series 7 blå © Apple

Förväntad i början av läsåret kommer Apple Watch Series 8 inte att anta platta kanter eller nya sensorer. Istället skulle Apple hellre satsa på en smidig förändring, men ändå med en utveckling av designen … åtminstone för en av de planerade modellerna.

Nästa serie anslutna klockor från Apple, som väntas i september, bör erbjuda något nytt, men inte nödvändigtvis så mycket som vi skulle ha önskat. Enligt den senaste informationen som Mark Gurman, journalist för Bloomberg, Apple Watch Series 8 skulle i slutändan varken satsa på en platt-kantad design (som Jon Prosser hade nämnt) eller på en ny temperatursensor för att upptäcka feber hos användaren. Som tur är skulle en modell ur sortimentet fortfarande kunna sticka ut.

En ny design, den första sedan 2018?

Jag har fått höra att toppmodellen kommer att vara lite större än standard Apple Watch – tillräckligt stor för att den bara kan tilltala en del av kunderna. Skärmen blir cirka 7 % större och enheten får ett nytt utseende. Det här kommer att vara första gången som företaget visar upp en ny Apple Watch-design sedan 2018. », förklarar Mark Gurman i sitt senaste nyhetsbrev «Power On».

Det kommer att vara en utveckling av den nuvarande rektangulära formen och en icke-cirkulär urtavla. Det kommer inte att finnas de där ryktade platta sidorna heller (för dem som utan tvekan frågar). Materialmässigt kommer klockan dock att dra nytta av en mer hållbar titanlegering för att göra den extra robust. “.

Denna information bekräftar flera rykten som förutspår ankomsten, på toppen av sortimentet, av en förstärkt modell, designad för att motstå stötar och repor i samband med mer avancerad sportanvändning. Som påmind WCCFTech, Apple kommer att lansera tre anslutna tocantes i år: en “klassisk” Apple Watch Series 8, en Apple Watch SE 2 och slutligen denna berömda förstärkta modell som skulle svara på namnet Apple Watch 8 Pro. Priset skulle dock vara betydligt högre än för andra modeller.

… men inget nytt sensorproblem

Apple skulle dock inte förbereda någon särskild nyhet på sensorsidan. Förutom den förväntade frånvaron av en temperatursensor, WCCFTech förstår att blodtrycks- och glukosnivåsensorerna, som tidigare nämnts av vissa läckor, inte heller skulle komma till Apple Watch 2022.

Dessa tre modeller skulle också behålla en SoC relativt nära den som används för Apple Watch Series 7 och Watch Series 6.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button