Apple Watch Series 7 och Samsung Galaxy Watch 4 kan kontrollera blodsockret

apple watch ban gb

Till deras nästa anslutna klockorApple och Samsung kunde lägga till en ny funktion som gör det möjligt för denna gång att mäta nivån av glukos i blodet.

Sedan några år tillbaka har Apple presenterat sin smart klocka som ett verkligt verktyg för personlig hälsomätning. Från en enkel stegräknare till en pulsmätare, Cupertino-företaget tvekar inte längre att bekräfta att Apple Watch regelbundet räddar liv.

Läs också:
Smartwatches skulle kunna upptäcka förändringar relaterade till covid-19 en vecka före symtom

Apple Watch 7 och Galaxy Watch 4: ett svar för diabetiker?

För sin Apple Watch Series 6 som presenterades i september förra året, introducerade Apple en ny sensor som kan mäta syrenivån i blodet. I nästa version skulle den anslutna klockan kunna mäta glukosnivån denna gång. Detta skulle också vara fallet för Galaxy Watch 4.

Med andra ord kan dessa nästa klockor bestämma mängden socker i blodet. Enligt WccfTech, som rapporterar informationen, skulle processen hos Apple baseras på en optisk sensor som kan analysera användarens blod. Ingen information finns tillgänglig om Samsungs teknik.

Denna nyhet skulle göra det möjligt att i synnerhet hjälpa personer med diabetes. En uppåtgående eller nedåtgående trend i denna takt kan då innebära en förändring i medicinskt tillstånd att se upp med.

Icke-medicinska egenskaper

Observera att de olika funktionerna som aktiveras av en hel rad av sensorer inte är certifierade medicinska instrument. Apple uppger detta på sin officiella hemsida:

Mätningarna som tillhandahålls av Blood Oxygen-appen är inte avsedda för medicinskt bruk, inklusive för självdiagnos eller konsultation med en läkare, och är endast avsedda för fitness- och fitnesssyften. allmänt välbefinnande”.

För sin del nämner Samsung också att dess Galaxy Watch3 är ” Utformad endast för wellness- och fitnessledningsändamål “.

Faktum kvarstår att detta är indikatorer som vid behov kan bekräftas under ett läkarbesök.

Läs också:
Apple: snart luftanalys i Apple Watch och iPhone?

Snart luftanalys

Vi rapporterade i september förra året att Apple hade fått patent på nya typer av sensorer som kan analysera omgivande luftkvalitet.

Dokumentet beskriver en enhet med infraröda lasrar som kan reflektera ljussignaler på linserna för att identifiera koncentrationen av partiklar.

En sådan anordning skulle i synnerhet göra det möjligt att identifiera luktfri gas.

Källa: WccFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button