Apple Watch: märket kan ersätta kronan med optiska sensorer

Apple Watch Series 7 © Apple

Vad skulle vara Äpple klocka utan deras ikoniska multifunktionshjul, kallad Digital krona ? Utan att vara det perfekta styrsystemet förblir det tillräckligt genomtänkt för att vara intuitivt och användbart under alla omständigheter. Men modernitet, särskilt hos Apple, rimmar i allmänhet inte på knappar…

Således, vid vändningen av ett patent inlämnat av Cupertino-företaget, får vi veta att det inte är omöjligt att klockan en dag kommer att byta till optiska sensorer.

Gestpatentet

Framhävt av Patently Apple-webbplatsen visar detta nya Apple-patent, som inte lämnar några tvivel om det aktuella objektet, möjligheten att ersätta hjulet med ett optiskt sensorsystem, förmodligen på samma plats.

Den största fördelen med en sådan metod är helt klart mängden möjliga användningsområden. Medan ett hjul bara kan användas för navigering, på ett begränsat sätt, kan en optisk sensor kombinera flera
funktioner.

Apple Watch patent

Det första verkar förstås vara utbytet av nämnda hjul för kontrollerna. Via en uppsättning av gestigenkänning (föreställ dig till exempel en detektering av rotationen av fingrarna framför denna sensor), skulle det i synnerhet kunna vara möjligt att simulera en rotation eller ett klick. Men det är inte allt, eftersom vi också kan föreställa oss gester som att nypa för att zooma in applikationer.

Naturligtvis kan detta berika den hjullösa upplevelsen som för närvarande existerar, såsom sekvenser som utlöses av att klämma ihop handleden.

En multifunktionell integration

Till och med mer än en enkel ersättning för gester, kan en sådan sensor användas för att integrera andra funktioner. Namnet som används på patentet för framtida klockor är: ” Klocka med optisk sensor för användarinmatning. Detta ger tekniskt utrymme för integrering av biometriska funktioner, såsom hjärtslag, syrenivå,
blodtryck osv.

Även om rykten om Apple Watch 8 ger den ett betydande antal nya hälsofunktioner (som blodsockermätning), är det fortfarande svårt att tro att en sådan sensor redan är utplacerad. Vi får nog vänta några år. En bra idé ?

Källor: 9to5mac, Patently Apple

Relaterade Artiklar

Back to top button