Apple Watch dominerar fortfarande marknaden för uppkopplade klockor, men är omkörd i den höga delen

Apple Watch Series 7 © Apple

Apple, den obestridda ledaren, Samsung och Xiaomi som nappar på marknadsandelar, Garmins chef för premium: här är resultaten från smartwatch-sektorn under det senaste kvartalet.

Analysföretaget Counterpoint har publicerat sin rapport om tillståndet på marknaden för uppkopplade klockor under första kvartalet 2022.

Samsung och Xiaomi är i bra form

Den första lärdomen att dra är att sektorn går bra, eftersom den växer med 13 % jämfört med samma period förra året. Detta är det femte kvartalet i rad där vi har sett en försäljningsökning på minst 10 %.

Apple fortsätter att dominera skandalöst, med en marknadsandel som når 36,1 %: mer än en av tre smartklockor som säljs är en Apple Watch. Samsung visar goda framsteg och befäster sin andraplats med 10,1 % marknadsandel, jämfört med 7,8 % första kvartalet 2021. Galaxy Watch 4 har presterat mycket bra i framför allt Asien och Stillahavsområdet.

PDM smartwatches © Counterpoint

Huawei, som fortsätter att prestera i Kina men ser sitt inflytande krympa utanför sin hemmamarknad, tappade nästan en poäng. Den tredje positionen för varumärket hotas av Xiaomi, som lyckas ta 5% av marknaden och för första gången upptar fjärdeplatsen i rankingen, före historiska tillverkare som Garmin, Amazfit eller Fitbit.

Garmin före Apple på premium

Men mer än volymen av sålda produkter är det också nödvändigt att ta hänsyn till intäkterna som genereras av denna försäljning. Xiaomi är en specialist på ingångsnivå, med smartklockor som kostar under 100 $. Tvärtom dominerar Garmin det avancerade segmentet av smartklockor över $500. Tack vare det högre genomsnittliga försäljningspriset är tillverkaren den tredje högst tjänaren.

Fitbit är en av förlorarna i början av året. Uppköpt av Google var företaget tvungen att omorganisera, vilket rubbade lanseringsschemat för nya modeller. Dessutom har övergången till Wear OS skjutits upp.

Vi ser också att även om befolkningen på huvudmarknaderna (Europa, Nordamerika och Kina) börjar vara välutrustade, så tar marknadsandelen för de andra regionerna fart, fem poäng mellan första kvartalet 2021 och 2022. .

Om samma ämne:
Nästa Apple Watch kan ta din temperatur

Källa: Kontrapunkt

Relaterade Artiklar

Back to top button