Apple vs Epic: en uppskov för uppdateringen av App Store … och en såpopera som aldrig tar slut

App Store © © Unsplash / James Yarema

Apple fick knappt uppskov från att uppdatera sin App Store.

Företaget är för närvarande inte längre skyldigt att göra ändringar i betalningssättet i sin applikationsbutik.

En just-in-time deadline

Idag, den 9 december, skulle markera en stor förändring i App Store: efter ett beslut av domaren Yvonne Gonzalez Rogers under rättegången mellan Apple och Epic Games, var Apples varumärke tvungen att ändra sin App Store för att tillåta utvecklare att lägga till länkar till externa betalningsmetoder i sina ansökningar. Domaren hade också avslagit en tidigare begäran om uppskov. Efter en överklagan till Förenta staternas appellationsdomstol för den nionde kretsen beviljades företaget till slut ytterligare tid.

Hon vädjade om att de nödvändiga förändringarna skulle vara svåra att genomföra senast den 9 december, hennes advokat indikerade att det kunde ta ” månader för att lösa tekniska, ekonomiska, kommersiella och andra problem relaterade till detta beslut. Hovrätten verkar ha varit lyhörd för dessa argument sedan den beviljade förseningen till Apple, och fann att företaget hade ” tillräckligt visat förekomsten av irreparabel skada om hon tvingades göra de begärda ändringarna.

Apple har åtminstone visat att dess överklagande väcker allvarliga frågor om fördelarna med tingsrättens beslut att Epic Games Inc. inte visade att Apples beteende bröt mot någon lag mot antitrust men visade att samma beteende bröt mot Kaliforniens illojala konkurrenslagstiftning. ”, tillade domarna i sitt beslut.

Apple fortsätter att slåss

Detta beslut innebär att Apple kan vänta på slutet av överklagandeprocessen i sin stämningsansökan mot Epic Games för att införa de begärda ändringarna, vilket kan ta mer än ett år. I ett uttalande tackade bolaget kammarrätten och fortsatte sin talan mot ändringarna. ” Vi är oroade över att dessa ändringar kommer att introducera nya integritets- och säkerhetsrisker och störa användarupplevelsen som kunderna åtnjuter på App Store. “, hon skriver.

Detta beslut rör dock inte den andra delen av domen, som kräver att varumärket låter utvecklare kommunicera på andra betalningsmedel, inte direkt i applikationen, utan på externa kontaktpunkter som e-postmeddelanden som de kan hämta från sina användare inom deras ansökan.

Om samma ämne:
Epic vs Apple: Det var “en stor seger” men Apple tilltalar fortfarande

Källor: WCCFTech
, The New York Times

Relaterade Artiklar

Back to top button