Apple: vad är Universal Control, denna lilla revolution som kommer under våren?

Universell kontroll © Apple

Den här funktionen lanserades i juni 2021 och låter dig flytta muspekaren från en Mac till en iPad, allt trådlöst och sömlöst.

Det var en av de stora nya funktionerna som presenterades när macOS Monterey tillkännagavs i juni förra året, men det tog nästan ett år att få tag på det.

iPad och Mac fungerar tillsammans med en mus

Universal Control har tagits bort från de första versionerna av den kaliforniska tillverkarens operativsystem och gör comeback i betaversionerna av iPadOS 15.4 och macOS Monterey 12.3, tillgängliga sedan torsdagen den 27 januari för utvecklare.

Den här funktionen gör att Mac- och iPad-användare kan växla mellan skärmar utan att avbryta deras arbete. Allt de behöver göra är till exempel att peka musen eller styrplattan på sin MacBook eller sin iMac åt höger eller vänster, beroende på vilken sida surfplattan är på, vänta en stund, och automatiskt kommer markören att visas tillgänglig på ‘iPad. Det är också möjligt att skicka filer från en enhet till en annan, allt utan några sladdar.

Funktionen fungerar även med en andra Mac placerad på samma skrivbord, för totalt tre enheter samtidigt, så att alla tillgängliga skärmar kan användas mer intuitivt.

macOS Monterey 12.3 och iPadOS 15.4 har precis startat sin betacykel och förväntas inte vara offentligt tillgängliga förrän våren 2022.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button