Apple: vad är Mac Studio M1 Ultra värd i benchmark?

Mac Studio © © Apple

Apple tillkännagav i går en ultra avancerad version av sin Mac Pro. de mac studio, som kan konfigureras med det nya M1 Ultra-chippet, håller redan på att bli ett riktigt kraftpaket. Och de första riktmärkena bekräftar detta intryck.

Knappt meddelat att det redan har granskats av specialister. M1 Ultra, som kombinerar inget mindre än två M1 Max SoCs, verkar hålla alla sina löften om prestanda och energieffektivitet.

M1 Ultra håller redan på att avbryta Intel-konkurrensen

Det var väntat: de första ägarna av Mac Studio hade roligt att jämföra den med nuvarande Mac Pro, utrustad med den superkraftiga Intel Xeon W-3275M. En processor med 28 kärnor, som redan utvecklar häpnadsväckande prestanda, men vars termiska envelope når 205 W. M1 Ultra har “bara” 20 kärnor, men enligt Apple kan den erbjuda en mycket bättre energieffektivitet.

Mac Ultra benchmark © © Geekbench

Beviset i bilder med detta första Geekbench 5-riktmärke, som grovt sett ger Mac Studio utrustad med en SoC M1 Ultra-prestanda som är 20 % högre än Mac Pro under Intels banner.

I det här fallet, på uppgifter som mobiliserar flera kärnor, når vi praktiskt taget 25 000 poäng med det nya chippet från Apple, när vi inte överstiger 20 000 med Xeon. Siffrorna är desto mer imponerande att Mac Studio är mycket mer kompakt än Mac Pro, och för att kunna skingra värmen som avges av dess komponenter så lätt.

Mac Pro är fortfarande intressant för vissa användningsområden

Mac Pro ska dock absolut inte skrotas. Långt därifrån. Den senare förblir faktiskt konfigurerbar på ett mer granulärt sätt än Mac Studio, vars de flesta komponenter är lödda till SoC. På Mac Pro kan du särskilt välja två Radeon Pro GPU: er utrustade med 64 GB VRAM och lägga till upp till 1,5 TB RAM till det hela. På Mac Studio klättrar vi till 128 GB i bästa fall.

Ändå måste vi inse att Apples nya förslag är mycket mer “tillgängligt” (ja, du kommer att se) än Mac Pro vi pratar om. Uppblåst till max handlas Mac Studio för 9 199 euro. Den dyraste Mac Pro som säljs av Apple visar 56 869 euro på fakturan.

Kort sagt är det framför allt nödvändigt att förstå att Apple fortsätter att knapra marknadsandelar från ett allt mer försvagat Intel sedan invigningen av M1-chippen för två år sedan.

Om samma ämne:
iPhone SE, iPad Air 5, Mac Studio, Studio Display: vad man ska komma ihåg från Apple Keynote den 8 mars

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button