Apple upprätthåller ProRes-inspelningsgräns på 128 GB iPhone 14 Pro och Pro Max

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Ett inslag av iPhone 13 Pro och 13 Pro Max kommer att återgå till iPhone 14 Pro. De senare kommer dock att omfattas av samma begränsningar som deras föregångare…

Igår var en dag full av tillkännagivanden från Apple. Varumärket har äntligen lyft på slöjan på sin iPhone 14 och iPhone 14 Pro och passade på att avslöja många detaljer om dem, inklusive ProRes-videoformatet.

iPhone 14 Pro och Pro Max: 128 GB-modeller fortfarande begränsade till Full HD

Om du inte har hört talas om ProRes förut, är det ett videoinspelningsformat endast för iPhone 13 Pro och 13 Pro Max. Den här, skuren för proffs, gör det möjligt att få bästa möjliga rendering vad gäller video. Alla modeller är dock inte inrymda i samma båt på Apple-sidan. Det finns faktiskt en speciell egenskap enligt lagringsvarianterna och detta kommer tyvärr att bibehållas med de nya iPhones.

Fram till nu, om iPhone 13 Pro och Pro Max båda var ProRes-kompatibla, kunde bara versionerna med 256 GB, 512 GB och 1 TB lagringsutrymme dra nytta av det under de bästa förhållandena, nämligen i 4K. Faktum är att 128 GB-modellerna begränsades till en definition av 1080p när detta videoinspelningsformat aktiverades. Tyvärr, om vi kunde hoppas att det skulle förändras med iPhone 14s, har Apple bekräftat att 128GB iPhone 14 Pro och 14 Pro Max kommer att omfattas av samma villkor.

Varför denna gräns kommer du att berätta för oss? Jo förmodligen på grund av storleken på filerna. Som du kan föreställa dig, eftersom denna codec är särskilt girig, kan filerna bli väldigt stora på nolltid (en minut motsvarar ungefär 1,7 GB i HD och 6 GB i 4K). Om du planerar att köpa en iPhone 14 Pro eller 14 Pro Max och video är ett av dina första köpkriterier, har du nu blivit varnad…

iPhone 13 Pro & iPhone 13 Pro Max-test: förena autonomi och 120 Hz-skärm? Apples framgångsrika satsning

Förra året gjorde Apple misstaget att segmentera sitt sortiment för mycket. Faktum är att om du ville ha de bästa kamerorna var du tvungen att satsa på iPhone 12 Pro Max, vars format långt ifrån lämpar sig för alla. Det är också med viss lättnad som vi upptäckte förra veckan att iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max delade nästan alla sina tekniska datablad.
Läs mer

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button