Apple tvingades utöka garantitiden till tre år i Spanien

Apple Store © © Trac Vu - Unsplash

Apple följer den nya spanska lagstiftningen, som föreskriver att alla elektroniska produkter som säljs i Spanien nu kommer att omfattas av tre års garanti. I Frankrike är denna garanti alltid begränsad till två år.

Nyligen godkänd av det spanska ministerrådet, är garantiperioden för elektroniska produkter som säljs i Spanien nu förlängd till totalt tre år. Denna nya åtgärd, som Apple nödvändigtvis måste följa, åtföljs också av bestämmelser som tvingar tillverkare att behålla reservdelarna till sina produkter mycket längre.

Läs också:
Efter att ha underminerat marknadens tenorer skulle Apple fördubbla sina ansträngningar inom reklam

Apple bekymrade som de andra…

Som rapporterats 9to5Mac, kommer reservdelarna att vara tillgängliga under en period på 10 år… jämfört med fem år hittills. Denna åtgärd bör uppmuntra reparation av gamla produkter snarare än att de ersätts med en nyare modell.

Den nya iberiska lagstiftningen, som går i riktning mot konsumentskydd och vars ekologiska dimension är att välkomna, kommer att gälla för alla varumärken som distribuerar elektroniska eller digitala varor, enheter eller produkter i Spanien. Apple är därför långt ifrån det enda som berörs.

Enligt det spanska ministeriet för konsumentfrågor kommer detta dekret att göra det möjligt att övervinna ” ett nytt steg i strategin för cirkulär ekonomi “. Den innehåller också nya rättigheter och nya garantier för konsumenten, men också för användarna.

Läs också:
Apple har redan startat produktionen av sina M2-processorer

Hur är det i Frankrike?

Kom ihåg att Spanien inte är det enda EU-landet som har förlängt garantiperioden för elektroniska produkter till tre år. Denna varaktighet är relevant även i Sverige. På Island och i Norge kan den lagliga garantin vara upp till fem år på vissa produkter.

I Frankrike, och i flera år, är den lagliga garantin för elektroniska enheter två år från leverans. Utöver denna period kommer kommersiella garantier (som AppleCare-formler hos Apple, till exempel) in om du har valt att prenumerera på dem vid köptillfället.

Observera dock att om ett haveri observeras inom sex månader efter köpet, behöver konsumenten inte bevisa att den redan var aktuell vid mottagandet av enheten: den lagliga garantin gäller automatiskt. . Säljaren kommer då att vara skyldig att tillämpa garantin.

Källor: Konsumentskydd
/ 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button